Nimic elaborat, doar câteva ingrediente bine alese, dar care se completează tare bine în această ciorbă de roșii.
Iar dacă roșiile v-au trădat puțin și nu sunt atât de dulci pe cât v-ați fi dorit, adăugați pe lista de ingrediente și o linguriță de zahăr, va mai îmblânzi puțin aciditatea roșiilor.
Ciorbă de roșii
Porții
6
porțiiTimp preparare
15
minutesTimp gătire
30
minutesTimp total
45
minutesIngrediente
5 roșii
1 morcov
1 țelină
1 ceapă
1/2 ardei gras
50 g unt (sau 2 linguri de ulei)
2 linguri de orez
1 legătură de pătrunjel verde
2 crenguțe de cimbru
Sare
Cum să faceți
- Tăiați mărunt ceapa și radeți morcovul și țelina. Separat, tăiați roșiile în jumătăți și dați-le pe răzătoarea mare. Dacă nu vreți să le dați pe răzătoare, opăriți-le pentru câteva secunde, curățați roșiile de pielițe și tăiați-le cubulețe.
- Căliți ceapa în untul topit, apoi adăugați legumele și înăbușiți-le împreună pentru câteva minute. Turnați un litru de apă, puneți și un praf de sare și lăsați să fiarbă, acoperit. După 15 minute, adăugați pulpa și sucul de roșii, potriviți gustul de sare și lăsați să mai fiarbă 10-15 minute.
- Puneți și orezul spălat în mai multe ape reci, cimbrul și mai lăsați să fiarbă câteva minute, cât să se umfle orezul.
- După ce stingeți focul, presărați verdeața tocată fin. Noi am avut doar pătrunjel, dar puteți folosi și mărar sau leuștean ori chiar un amestec din toate trei verdețuri. Cum vă place!
Rețetă video
Tags: roșii
s-ar putea să-ți placă și
Categorii
Newsletter
Etichete
ardei
avocado
bacon
brânză
brânză de vaci
carne tocata
carne tocată
cartofi
cașcaval
ceapă
ceapă roșie
ciocolată
ciuperci
cârnați
căpșuni
dovleac
dovlecei
faina
fasole
foi de plăcintă
foitaj
iaurt
lapte
lămâie
mere
morcovi
mozzarella
măsline
nucă
orez
ou
parmezan
pește
porc
pui
retete fara foc
roșii
smântână
sos de roșii
spanac
telemea
unt
usturoi
varză
vinete