fbpx

Ciuperci gratinate la cuptor

ciuperci gratinate la cuptor

Ciupercile sunt printre legumele care se gătesc foarte ușor și într-un timp scurt. Le preferăm de multe ori pentru masa de seară, când parcă nu am vrea să stăm prea mult în bucătărie după o zi de muncă, nu-i așa? Așa că vă arătăm pas cu pas cum am pregătit rețeta de ciuperci gratinate la cuptor, poate vă inspirăm pentru următoarea voastră cină!

ciuperci gratinate la cuptor

Ciuperci gratinate la cuptor

5 din 2 votes
Fel: gustare, cinăDificultate ușor
Porții

2

porții
Timp preparare

10

minutes
Timp gătire

30

minutes
Timp total

40

minutes

Ingrediente

  • 300 g ciuperci Portobello

  • 3 caței de usturoi

  • 100 g mozzarella rasă

  • 1 linguriță de ulei de măsline

  • Parmezan

Cum să faceți

  • Curățați de coajă și de nervuri ciupercile și tăiați-le codița. Mărunțiți totul și amestecați cu usturoiul zdrobit, mozzarella rasă și uleiul de măsline.
  • Luați o tavă potrivită ca dimensiune pentru numărul de ciuperci, tapetați-o cu hârtie de copt și așezați ciupercile, iar deasupra puneți compoziția. La final, radeți parmezan pe fiecare ciupercă în parte.
  • Preîncălziți cuptorul la 180 grade C.
  • Coaceți o jumătate de oră.

Rețetă video

Sfaturi

  • Puteți folosi și ciuperci champignon albe, dar vi le recomandăm pe cele mai mari, pe care le curățați mai repede și mai ușor.
Tags: