fbpx

Clafoutis cu ciuperci

clafoutis cu ciuperci

Da, da, știm că de fapt, clafoutis este un desert clasic franțuzesc. Și o să vă prezentăm și rețeta lui originală, cea cu cireșe, firește. Dar am zis să încercăm ceva nou. Așa că am luat câteva ciuperci proaspete și câteva verdețuri pentru salată, și am pus la copt un clafoutis cu ciuperci. Și dacă v-am făcut curioși pentru rezultatul final, aveți rețeta mai jos.

clafoutis cu ciuperci

Clafoutis cu ciuperci

5 from 1 vote
Course: fără carne, cinăDifficulty: ușor
Porții

4

porții
Timp preparare

10

minutes
Timp gătire

30

minutes
Timp total

40

minutes

Ingrediente

  • 2 ouă

  • 250 ml lapte

  • 1 lingură de smântână proaspătă

  • 100 g de făină

  • 200 g ciuperci proaspete

  • 2 cepe

  • 30 g unt + o linguriță pentru uns forma de copt

  • 1/2 lamâie

  • Ulei de măsline

  • Mix de frunze pentru salată

  • Sare

  • Piper

Cum să faceți

  • ÃŽntr-o tigaie, topiÈ›i untul È™i rumeniÈ›i cepele È™i ciupercile curățate È™i feliate. Pentru acest clafoutis, puteÈ›i folosi chiar È™i un mix de ciuperci – pleurotus, champignons È™i deshidratate, de exemplu. Până la urmă, folosiÈ›i ce aveÈ›i deja în casă sau cele care vă plac. Când ciupercile au devenit rumene, daÈ›i deoparte, săraÈ›i È™i pipăraÈ›i după gust. PuneÈ›i amestecul într-o tavă de ceramică unsă cu unt.
  • BateÈ›i ouăle cu laptele, smântâna È™i făina cernută È™i turnaÈ›i peste ciuperci. DaÈ›i la cuptor pentru aproximativ 30 de minute. Asta a fost tot, deloc greu, aÈ™a-i?
  • LăsaÈ›i să se răcorească doar câteva minute, timp în care puneÈ›i verdeÈ›urile într-un bol, stropiÈ›i cu zeamă de lămâie, ulei de măsline, potriviÈ›i gustul de sare.
Tags:
Ne împrietenim?
Abonează-te la canalul nostru de YouTube

Dă-ne un
 

pe Facebook


Înscrie-te la newsletterul săptămânal