fbpx

Clafoutis cu ciuperci

clafoutis cu ciuperci

Da, da, știm că de fapt, clafoutis este un desert clasic franțuzesc. Și o să vă prezentăm și rețeta lui originală, cea cu cireșe, firește. Dar am zis să încercăm ceva nou. Așa că am luat câteva ciuperci proaspete și câteva verdețuri pentru salată, și am pus la copt un clafoutis cu ciuperci. Și dacă v-am făcut curioși pentru rezultatul final, aveți rețeta mai jos.

clafoutis cu ciuperci

Clafoutis cu ciuperci

5.0 from 1 vote
Course: fără carne, cinăDifficulty: ușor
Porții

4

porții
Timp preparare

10

minutes
Timp gătire

30

minutes
Timp total

40

minutes

Ingrediente

  • 2 ouă

  • 250 ml lapte

  • 1 lingură de smântână proaspătă

  • 100 g de făină

  • 200 g ciuperci proaspete

  • 2 cepe

  • 30 g unt + o linguriță pentru uns forma de copt

  • 1/2 lamâie

  • Ulei de măsline

  • Mix de frunze pentru salată

  • Sare

  • Piper

Cum să faceți

  • Într-o tigaie, topiți untul și rumeniți cepele și ciupercile curățate și feliate. Pentru acest clafoutis, puteți folosi chiar și un mix de ciuperci – pleurotus, champignons și deshidratate, de exemplu. Până la urmă, folosiți ce aveți deja în casă sau cele care vă plac. Când ciupercile au devenit rumene, dați deoparte, sărați și pipărați după gust. Puneți amestecul într-o tavă de ceramică unsă cu unt.
  • Bateți ouăle cu laptele, smântâna și făina cernută și turnați peste ciuperci. Dați la cuptor pentru aproximativ 30 de minute. Asta a fost tot, deloc greu, așa-i?
  • Lăsați să se răcorească doar câteva minute, timp în care puneți verdețurile într-un bol, stropiți cu zeamă de lămâie, ulei de măsline, potriviți gustul de sare.
Tags: