fbpx

Clătite cu ciuperci

clătite cu ciuperci

Clătitele cu foi fine, bine coapte, pot fi o adevărată provocare uneori. Nu vi s-a întâmplat niciodată să fiți serviți cu clătite insuficient coapte? Nouă da, de aceea luăm în serios acest pas din pregătirea clătitelor. Dacă ați încheiat cu succes această etapă, pregătirea umpluturii de ciuperci este floare la ureche, vă asigurăm. Și vă mai spunem doar că aceste clătite cu ciuperci și sos aromat de roșii sunt un adevărat festin, nu vă dați în lături să-l pregătiți pentru mesele cu cei dragi. Și treceți pe lista de cumpărături și un vin alb, tămâios, se potrivește perfect cu aceste clătite.

clătite cu ciuperci

Clătite cu ciuperci

5 din 2 votes
Fel: gustări / aperitive, prânz, cinăDificultate ușor
Porții

4

porții
Timp preparare

30

minutes
Timp gătire

25

minutes
Timp odihna

30

minute
Timp total

55

minutes

Ingrediente

  • 3 ouă

  • 250 g făină

  • 500 ml lapte rece

  • 3 cepe roșii

  • 200 g parmezan/Grana Padano

  • 200 ml sos de roșii

  • 500 g ciuperci

  • 250 ml supă de legume

  • Ulei de floarea-soarelui

  • Busuioc

  • Cimbru uscat

  • Pătrunjel verde

  • Sare

Cum să faceți

  • Într-un castron, bateți ouăle cu un praf de sare, încorporați făina, laptele și 40 ml ulei de floarea-soarelui (sau unt topit). Lăsați compoziția deoparte 30 de minute.
  • Încingeți o tigaie unsă cu ulei, turnați un polonic cu compoziție și prăjiți clătita 1-2 minute pe fiecare parte. Repetați operațiunea până terminați compoziția de clătite.
  • Tăiați cepele, ciupercile și pătrunjelul verde. Încingeți 2-3 linguri cu ulei și căliți cepele pentru 1-2 minute. Puneți apoi ciupercile, sare și piper, cimbru și țineți pe foc până scade lichidul. Adăugați verdeața și luați de pe foc.
  • Puneți într-o tigaie sosul de roșii, supa, sare și piper după gust și lăsați să dea în câteva clocote. La final, puteți pune câteva frunze de busuioc, pentru aromă.
  • Puneți câteva linguri de sos în tava de copt și așezați, unele lângă altele, clătitele umplute cu compoziția de ciuperci. Turnați deasupra sosul de roșii rămas, radeți deasupra parmezan sau orie altă brânză maturată și dați la cuptor 10 minute, la foc potrivit, sau până se gratinează brânza rasă.

Rețetă video

Tags: