fbpx

Clătite cu ciuperci

clătite cu ciuperci

Clătitele cu foi fine, bine coapte, pot fi o adevărată provocare uneori. Nu vi s-a întâmplat niciodată să fiți serviți cu clătite insuficient coapte? Nouă da, de aceea luăm în serios acest pas din pregătirea clătitelor. Dacă ați încheiat cu succes această etapă, pregătirea umpluturii de ciuperci este floare la ureche, vă asigurăm. Și vă mai spunem doar că aceste clătite cu ciuperci și sos aromat de roșii sunt un adevărat festin, nu vă dați în lături să-l pregătiți pentru mesele cu cei dragi. Și treceți pe lista de cumpărături și un vin alb, tămâios, se potrivește perfect cu aceste clătite.

clătite cu ciuperci

Clătite cu ciuperci

5.0 from 2 votes
Course: gustări / aperitive, prânz, cinăDifficulty: ușor
Porții

4

porții
Timp preparare

30

minutes
Timp gătire

25

minutes
Timp odihna

30

minute
Timp total

55

minutes

Ingrediente

  • 3 ouă

  • 250 g făină

  • 500 ml lapte rece

  • 3 cepe roÈ™ii

  • 200 g parmezan/Grana Padano

  • 200 ml sos de roÈ™ii

  • 500 g ciuperci

  • 250 ml supă de legume

  • Ulei de floarea-soarelui

  • Busuioc

  • Cimbru uscat

  • Pătrunjel verde

  • Sare

Cum să faceți

  • ÃŽntr-un castron, bateÈ›i ouăle cu un praf de sare, încorporaÈ›i făina, laptele È™i 40 ml ulei de floarea-soarelui (sau unt topit). LăsaÈ›i compoziÈ›ia deoparte 30 de minute.
  • ÃŽncingeÈ›i o tigaie unsă cu ulei, turnaÈ›i un polonic cu compoziÈ›ie È™i prăjiÈ›i clătita 1-2 minute pe fiecare parte. RepetaÈ›i operaÈ›iunea până terminaÈ›i compoziÈ›ia de clătite.
  • TăiaÈ›i cepele, ciupercile È™i pătrunjelul verde. ÃŽncingeÈ›i 2-3 linguri cu ulei È™i căliÈ›i cepele pentru 1-2 minute. PuneÈ›i apoi ciupercile, sare È™i piper, cimbru È™i È›ineÈ›i pe foc până scade lichidul. AdăugaÈ›i verdeaÈ›a È™i luaÈ›i de pe foc.
  • PuneÈ›i într-o tigaie sosul de roÈ™ii, supa, sare È™i piper după gust È™i lăsaÈ›i să dea în câteva clocote. La final, puteÈ›i pune câteva frunze de busuioc, pentru aromă.
  • PuneÈ›i câteva linguri de sos în tava de copt È™i aÈ™ezaÈ›i, unele lângă altele, clătitele umplute cu compoziÈ›ia de ciuperci. TurnaÈ›i deasupra sosul de roÈ™ii rămas, radeÈ›i deasupra parmezan sau orie altă brânză maturată È™i daÈ›i la cuptor 10 minute, la foc potrivit, sau până se gratinează brânza rasă.

Rețetă video

Tags: