fbpx

Cobbler cu căpșuni

cobbler cu căpșuni

Cobbler este un desert în care folosiți fructele preferate, peste care puneți din loc în loc un aluat de biscuiți și dați la cuptor. Astfel încât, la final, desertul va arăta ca un pietriș (pavaj) adică ”cobblestone”, de aici și denumirea acestui desert. 
Ne-am luat cu poveștile și nu v-am spus esențialul: în 10 minute l-ați dat la cuptor! Vedeți cum am făcut noi rețeta de cobbler cu căpșuni și notați-vă ingredientele de care aveți nevoie, să știți ce să cumpărați!

cobbler cu căpșuni

Cobbler cu căpșuni

5 din 2 votes
Fel: desertDificultate ușor
Porții

4

porții
Timp preparare

10

minutes
Timp gătire

30

minutes
Timp total

40

minutes

Ingrediente

  • 500 g capșuni

  • 1 lingură de amidon

  • 2 lingurițe de zahăr

  • 1 plic de zahăr vanilat

  • Coajă de lămâie (opțional)

  • Pentru compoziția de biscuiți
  • 120 g făină

  • 2 lingurițe de zahăr + extra pentru presărat deasupra

  • 1/2 plic de praf de copt

  • 1 plic de zahăr vanilat

  • 60 g unt rece, tăiat cubulețe + extra pentru uns tava

  • 60 ml lapte rece

  • 1 galbenuș

  • Sare

Cum să faceți

  • Tăiați fructele în jumătăți sau sferturi, depinde cât sunt de mari. Puneți-le direct într-o tavă cu latura de 20 cm, unsă cu puțin unt. Presărați deasupra zahărul, vanilia, coaja de lămâie (dacă vă place) și amidonul. Amestecați și lăsați deoparte.
  • Pentru aluatul de biscuiți, amestecați într-un castron făina cu praful de copt, zahărul și un praf de sare. Puneți gălbenușul, amestecați puțin, și apoi cubulețele de unt, pe care le zdrobiți ușor între degete. În final, aluatul trebuie să fie granulos. Adăugați și laptele. (În rețeta filmată, am adăugat praful de copt la final…. pentru că era să-l uităm. Dar voi să-l puneți odată cu făina, e mai bine așa!)
  • Luați câte o lingură/linguriță din compoziție și puneți deasupra fructelor din tavă.
  • Dați la cuptor, aproximativ 30 de minute, la 190 de grade, căldură sus-jos pentru cuptoarele electrice.
  • Partea cea mai frumoasă este că puteți să mâncați cobblerul imediat ce l-ați scos din cuptor. Cu înghețată de vanilie deasupra, să ne pomeniți! Iar dacă vă mai rămâne, păstrați-l la rece până la cafeaua de a doua zi.

Rețetă video

Sfaturi

  • Puteți și combina fructele pentru acest desert: căpșuni cu caise și sau piersici, cireșe cu piersici, piersici cu caise, prune cu piersici ori mere cu pere.

Tags:
Ne împrietenim?
Abonează-te la canalul nostru de YouTube

Dă-ne un
 

pe Facebook


Înscrie-te la newsletterul săptămânal