fbpx

Colțunași cu brânză de vaci

colțunași cu brânză de vaci

Cunoscută mai mult în zona Moldovei, rețeta de colțunași cu brânză de vaci a ajuns și la noi. Drept e că acum găsești o mulțime de combinații pentru umpluturi, de la gem și până la verdețuri, carne tocată și sos ceapă caramelizată. Dar noi i-am făcut cu brânză de vaci, că ne-au tentat cel mai mult!

colțunași cu brânză de vaci

Colțunași cu brânză de vaci

5.0 from 1 vote
Course: gustări / aperitiveDifficulty: ușor
Porții

4

porții
Timp preparare

40

minutes
Timp gătire

10

minutes
Timp total

50

minutes

Ingrediente

  • 300 g făină tip 00 + extra

  • 2 ouă

  • 2 linguri de apă

  • Sare

  • Pentru umplutură
  • 250 g brânză de vaci

  • 1 ou mare (sau 2 mici)

  • 1 lingură de griÈ™ (opÈ›ional)

  • Sare

  • Pentru servire
  • Smântână

  • Unt

  • Zahăr

Cum să faceți

  • Cerne făina într-un castron, adaugă un praf de sare È™i amestecă cu o furculiță. Fă o adâncitură în mijloc, adaugă ouăle È™i apa. Amestecă uÈ™or, cuprinzând treptat din ce în ce mai multă făină. Frământă bine aluatul, până devine omogen È™i ceva mai moale la atingere. ÃŽntinde-l pe masa de lucru presărată cu făină È™i taie-l în pătrate de 6-7 cm.
  • ÃŽntre timp, pune o cratiță cu apă la fiert în care ai adăugat È™i ceva sare.
  • Pentru umplutură, amestecă brânza de vaci cu oul È™i un praf de sare. Dacă brânza nu este bine scursă, adaugă È™i griÈ™ul.
  • Pune pe fiecare pătrat de aluat câte o linguriță cu brânză de vaci. ÃŽmpătureÈ™te pe diagonală, astfel încât să formezi un pătrat. Strânge marginile între degete, sigilându-le cât mai bine.
  • Pune colÈ›unaÈ™ii cu brânză în apa care fierbe È™i lasă-i câteva minute, 2-3 minute după ce s-au ridicat la suprafaÈ›a apei.
  • Mânîncă-i imediat cu smântână sau cu unt È™i puÈ›in zahăr tos, dacă-i doreÈ™ti ca desert.

Tags: