Cunoscută mai mult în zona Moldovei, rețeta de colțunași cu brânză de vaci a ajuns și la noi. Drept e că acum găsești o mulțime de combinații pentru umpluturi, de la gem și până la verdețuri, carne tocată și sos ceapă caramelizată. Dar noi i-am făcut cu brânză de vaci, că ne-au tentat cel mai mult!
Colțunași cu brânză de vaci
Porții
4
porțiiTimp preparare
40
minutesTimp gătire
10
minutesTimp total
50
minutesIngrediente
300 g făină tip 00 + extra
2 ouă
2 linguri de apă
Sare
- Pentru umplutură
250 g brânză de vaci
1 ou mare (sau 2 mici)
1 lingură de griș (opțional)
Sare
- Pentru servire
Smântână
Unt
Zahăr
Cum să faceți
- Cerne făina într-un castron, adaugă un praf de sare și amestecă cu o furculiță. Fă o adâncitură în mijloc, adaugă ouăle și apa. Amestecă ușor, cuprinzând treptat din ce în ce mai multă făină. Frământă bine aluatul, până devine omogen și ceva mai moale la atingere. Întinde-l pe masa de lucru presărată cu făină și taie-l în pătrate de 6-7 cm.
- Între timp, pune o cratiță cu apă la fiert în care ai adăugat și ceva sare.
- Pentru umplutură, amestecă brânza de vaci cu oul și un praf de sare. Dacă brânza nu este bine scursă, adaugă și grișul.
- Pune pe fiecare pătrat de aluat câte o linguriță cu brânză de vaci. Împăturește pe diagonală, astfel încât să formezi un pătrat. Strânge marginile între degete, sigilându-le cât mai bine.
- Pune colțunașii cu brânză în apa care fierbe și lasă-i câteva minute, 2-3 minute după ce s-au ridicat la suprafața apei.
- Mânîncă-i imediat cu smântână sau cu unt și puțin zahăr tos, dacă-i dorești ca desert.
Tags: brânză
s-ar putea să-ți placă și
Categorii
Newsletter
Etichete
ardei
avocado
bacon
brânză
brânză de vaci
carne tocata
carne tocată
cartofi
cașcaval
ceapă
ceapă roșie
ciocolată
ciuperci
cârnați
căpșuni
dovleac
dovlecei
faina
fasole
foi de plăcintă
foitaj
iaurt
lapte
lămâie
mere
morcovi
mozzarella
măsline
nucă
orez
ou
parmezan
pește
porc
pui
retete fara foc
roșii
smântână
sos de roșii
spanac
telemea
unt
usturoi
varză
vinete