fbpx

Colțunași cu brânză de vaci

colțunași cu brânză de vaci

Cunoscută mai mult în zona Moldovei, rețeta de colțunași cu brânză de vaci a ajuns și la noi. Drept e că acum găsești o mulțime de combinații pentru umpluturi, de la gem și până la verdețuri, carne tocată și sos ceapă caramelizată. Dar noi i-am făcut cu brânză de vaci, că ne-au tentat cel mai mult!

colțunași cu brânză de vaci

Colțunași cu brânză de vaci

5 from 1 vote
Course: gustări / aperitiveDifficulty: ușor
Porții

4

porții
Timp preparare

40

minutes
Timp gătire

10

minutes
Timp total

50

minutes

Ingrediente

  • 300 g 300 făină tip 00 + extra

  • 2 2 ouă

  • 2 linguri 2 de apă

  • Sare

  • Pentru umplutură
  • 250 g 250 brânză de vaci

  • 1 1 ou mare (sau 2 mici)

  • 1 lingură 1 de griș (opțional)

  • Sare

  • Pentru servire
  • Smântână

  • Unt

  • Zahăr

Cum să faceți

  • Cerne făina într-un castron, adaugă un praf de sare și amestecă cu o furculiță. Fă o adâncitură în mijloc, adaugă ouăle și apa. Amestecă ușor, cuprinzând treptat din ce în ce mai multă făină. Frământă bine aluatul, până devine omogen și ceva mai moale la atingere. Întinde-l pe masa de lucru presărată cu făină și taie-l în pătrate de 6-7 cm.
  • Între timp, pune o cratiță cu apă la fiert în care ai adăugat și ceva sare.
  • Pentru umplutură, amestecă brânza de vaci cu oul și un praf de sare. Dacă brânza nu este bine scursă, adaugă și grișul.
  • Pune pe fiecare pătrat de aluat câte o linguriță cu brânză de vaci. Împăturește pe diagonală, astfel încât să formezi un pătrat. Strânge marginile între degete, sigilându-le cât mai bine.
  • Pune colțunașii cu brânză în apa care fierbe și lasă-i câteva minute, 2-3 minute după ce s-au ridicat la suprafața apei.
  • Mânîncă-i imediat cu smântână sau cu unt și puțin zahăr tos, dacă-i dorești ca desert.

Tags: