fbpx

Colțunași cu vișine

În zona Bucovinei, colțunașii sunt numiți și chiroște. Și noi i-am pomenit cu umplutură de brânză de vaci sau cu vișine. Nu sunt greu de făcut, dar necesită puțină îndemânare. Cum am pregătit noi colțunașii cu vișine vedeți în rețeta video de mai jos.

Colțunași cu vișine

5.0 from 1 vote
Course: gustareDifficulty: ușor
Porții

20

colțunași
Timp preparare

15

minutes
Timp gătire

5

minutes
Timp de odihnă

30

minute
ti
Timp total

20

minutes

Ingrediente

  • Smântână – pentru servire

  • Pentru aluat
  • 200 g făină

  • 100-130 ml apă, la temperatura camerei

  • 1 galbenuș

  • 1/2 linguriță de sare

  • Pentru umplutură
  • 300 g vișine, foarte bine scurse

  • 2 linguri zahăr

  • 1 lingură de amidon (sau făină)

Cum să faceți

  • Amestecați făina, apa, gălbenușul și sarea pentru a obține un aluat potrivit de moale. Frământați-l 5-10 minute, îl acoperiți cu un prosop sau folie alimentară și îl lăsați să se odihnească 20-30 de minute. Amestecați fructele bine scurse cu zahăr și amidon.
  • Întindeți aluatul într-o foaie subțire, a noastră a avut diametrul de 40 cm. Folosiți o formă de biscuiți (cu diametrul de 8 cm) pentru a decupa aluatul. Puneți câte o linguriță de cireșe pe fiecare aluat, pliați și strângeți marginile cu degetele.
  • Înfierbântați apă cu sare într-o oală și puneți colțunașii la fiert pentru 3-5 minute sau până când se ridică la suprafață.
  • Îi scoateți cu o sită pe o farfurie și îi mâncați cu smântână sau frișcă, cum vă place.

Rețetă video