fbpx

Colțunași cu vișine

În zona Bucovinei, colțunașii sunt numiți și chiroște. Și noi i-am pomenit cu umplutură de brânză de vaci sau cu vișine. Nu sunt greu de făcut, dar necesită puțină îndemânare. Cum am pregătit noi colțunașii cu vișine vedeți în rețeta video de mai jos.

Colțunași cu vișine

5.0 from 1 vote
Course: gustareDifficulty: ușor
Porții

20

colțunași
Timp preparare

15

minutes
Timp gătire

5

minutes
Timp de odihnă

30

minute
ti
Timp total

20

minutes

Ingrediente

  • Smântână – pentru servire

  • Pentru aluat
  • 200 g făină

  • 100-130 ml apă, la temperatura camerei

  • 1 galbenuÈ™

  • 1/2 linguriță de sare

  • Pentru umplutură
  • 300 g viÈ™ine, foarte bine scurse

  • 2 linguri zahăr

  • 1 lingură de amidon (sau făină)

Cum să faceți

  • AmestecaÈ›i făina, apa, gălbenuÈ™ul È™i sarea pentru a obÈ›ine un aluat potrivit de moale. FrământaÈ›i-l 5-10 minute, îl acoperiÈ›i cu un prosop sau folie alimentară È™i îl lăsaÈ›i să se odihnească 20-30 de minute. AmestecaÈ›i fructele bine scurse cu zahăr È™i amidon.
  • ÃŽntindeÈ›i aluatul într-o foaie subÈ›ire, a noastră a avut diametrul de 40 cm. FolosiÈ›i o formă de biscuiÈ›i (cu diametrul de 8 cm) pentru a decupa aluatul. PuneÈ›i câte o linguriță de cireÈ™e pe fiecare aluat, pliaÈ›i È™i strângeÈ›i marginile cu degetele.
  • ÃŽnfierbântaÈ›i apă cu sare într-o oală È™i puneÈ›i colÈ›unaÈ™ii la fiert pentru 3-5 minute sau până când se ridică la suprafață.
  • ÃŽi scoateÈ›i cu o sită pe o farfurie È™i îi mâncaÈ›i cu smântână sau friÈ™că, cum vă place.

Rețetă video