În zona Bucovinei, colțunașii sunt numiți și chiroște. Și noi i-am pomenit cu umplutură de brânză de vaci sau cu vișine. Nu sunt greu de făcut, dar necesită puțină îndemânare. Cum am pregătit noi colțunașii cu vișine vedeți în rețeta video de mai jos.
Colțunași cu vișine
Porții
20
colțunașiTimp preparare
15
minutesTimp gătire
5
minutesTimp de odihnă
30
minuteti
Timp total
20
minutesIngrediente
Smântână – pentru servire
- Pentru aluat
200 g făină
100-130 ml apă, la temperatura camerei
1 galbenuș
1/2 linguriță de sare
- Pentru umplutură
300 g vișine, foarte bine scurse
2 linguri zahăr
1 lingură de amidon (sau făină)
Cum să faceți
- Amestecați făina, apa, gălbenușul și sarea pentru a obține un aluat potrivit de moale. Frământați-l 5-10 minute, îl acoperiți cu un prosop sau folie alimentară și îl lăsați să se odihnească 20-30 de minute. Amestecați fructele bine scurse cu zahăr și amidon.
- Întindeți aluatul într-o foaie subțire, a noastră a avut diametrul de 40 cm. Folosiți o formă de biscuiți (cu diametrul de 8 cm) pentru a decupa aluatul. Puneți câte o linguriță de cireșe pe fiecare aluat, pliați și strângeți marginile cu degetele.
- Înfierbântați apă cu sare într-o oală și puneți colțunașii la fiert pentru 3-5 minute sau până când se ridică la suprafață.
- Îi scoateți cu o sită pe o farfurie și îi mâncați cu smântână sau frișcă, cum vă place.
Rețetă video
s-ar putea să-ți placă și
Categorii
Newsletter
Etichete
ardei
avocado
bacon
brânză
brânză de vaci
carne tocata
carne tocată
cartofi
cașcaval
ceapă
ceapă roșie
ciocolată
ciuperci
cârnați
căpșuni
dovleac
dovlecei
faina
fasole
foi de plăcintă
foitaj
iaurt
lapte
lămâie
mere
morcovi
mozzarella
măsline
nucă
orez
ou
parmezan
pește
porc
pui
retete fara foc
roșii
smântână
sos de roșii
spanac
telemea
unt
usturoi
varză
vinete