Dacă aveți în plan o friptură de pui pentru masa de prânz ori pentru cină, o garnitură de conopidă cu sos de brânză este numai bună lângă ea. Le-ați putea băga la cuptor în același timp, dacă aveți vasele de copt potrivite. Iar dacă veți prefera numai conopida, noi nu ne supărăm și credem că nici vouă nu vă va părea rău la finalul mesei.
Conopidă cu sos de brânză
Porții
4
porțiiTimp preparare
5
minutesTimp gătire
25
minutesTotal time
30
minutesIngrediente
1 conopidă mare
500 ml lapte
4 linguri de făină
50 g unt
100 g brânză telemea, rasă
100 g brânză cheddar, rasă
2-3 linguri de pesmet (opțional)
Sare
Piper
Cum să faceți
- Puneți o oală cu apă pe foc, puneți o linguriță de sare și lăsați să dea în clocot. Puneți buchețelele de conopidă (proaspete sau congelate). Lăsați să fiarbă 4-5 minute. Scurgeți într-o sită.
- Între timp, încingeți cuptorul la 200 de grade Celsius.
- Într-un vas cu pereți mai înalți, amestecați untul topit cu făina și laptele. Puneți pe foc și amestecați, să nu se formeze cocoloașe. Când sosul a căpătat consistență, puneți și brânza telemea sfărâmată sau rasă și mai țineți pe foc 1-2 minute. Dacă nu o aveți, o puteți înlocui cu brânză de vaci bine scursă sau cu un amestec din brânzeturile pe care le aveți deja în frigider.
- Puneți buchețelele de broccoli într-o tavă sau tigaie de fontă, turnați deasupra sosul alb, potriviți gustul de sare (atenție să nu fie brânzeturile prea sărate!) și piper, iar în final presărați brânza cheddar și pesmetul, dacă vă place.
- Coaceți 20 de minute sau până conopida cu sos de brânză s-a rumenit frumos.
Sfaturi
- Puteți folosi și conopidă congelată. Pentru 4 porții, 600 g sunt de ajuns.
s-ar putea să-ți placă și
Categorii
Newsletter
Etichete
ardei
avocado
bacon
brânză
brânză de vaci
carne tocata
carne tocată
cartofi
cașcaval
ceapă
ceapă roșie
ciocolată
ciuperci
cârnați
căpșuni
dovleac
dovlecei
faina
fasole
foi de plăcintă
foitaj
iaurt
lapte
lămâie
mere
morcovi
mozzarella
măsline
nucă
orez
ou
parmezan
pește
porc
pui
retete fara foc
roșii
smântână
sos de roșii
spanac
telemea
unt
usturoi
varză
vinete