fbpx

Conopidă cu sos de brânză

Conopidă cu sos de brânză

Dacă aveÈ›i în plan o friptură de pui pentru masa de prânz ori pentru cină, o garnitură de conopidă cu sos de brânză este numai bună lângă ea. Le-aÈ›i putea băga la cuptor în acelaÈ™i timp, dacă aveÈ›i vasele de copt potrivite. Iar dacă veÈ›i prefera numai conopida, noi nu ne supărăm È™i credem că nici vouă nu vă va părea rău la finalul mesei. 

Conopidă cu sos de brânză

Conopidă cu sos de brânză

5.0 from 1 vote
Course: fără carne, ușor și repede, prânz, cinăDifficulty: ușor
Porții

4

porții
Timp preparare

5

minutes
Timp gătire

25

minutes
Total time

30

minutes

Ingrediente

  • 1 conopidă mare

  • 500 ml lapte

  • 4 linguri de făină

  • 50 g unt

  • 100 g brânză telemea, rasă

  • 100 g brânză cheddar, rasă

  • 2-3 linguri de pesmet (opÈ›ional)

  • Sare

  • Piper

Cum să faceți

  • PuneÈ›i o oală cu apă pe foc, puneÈ›i o linguriță de sare È™i lăsaÈ›i să dea în clocot. PuneÈ›i bucheÈ›elele de conopidă (proaspete sau congelate). LăsaÈ›i să fiarbă 4-5 minute. ScurgeÈ›i într-o sită.
  • ÃŽntre timp, încingeÈ›i cuptorul la 200 de grade Celsius.
  • ÃŽntr-un vas cu pereÈ›i mai înalÈ›i, amestecaÈ›i untul topit cu făina È™i laptele. PuneÈ›i pe foc È™i amestecaÈ›i, să nu se formeze cocoloaÈ™e. Când sosul a căpătat consistență, puneÈ›i È™i brânza telemea sfărâmată sau rasă È™i mai È›ineÈ›i pe foc 1-2 minute. Dacă nu o aveÈ›i, o puteÈ›i înlocui cu brânză de vaci bine scursă sau cu un amestec din brânzeturile pe care le aveÈ›i deja în frigider.
  • PuneÈ›i bucheÈ›elele de broccoli într-o tavă sau tigaie de fontă, turnaÈ›i deasupra sosul alb, potriviÈ›i gustul de sare (atenÈ›ie să nu fie brânzeturile prea sărate!) È™i piper, iar în final presăraÈ›i brânza cheddar È™i pesmetul, dacă vă place.
  • CoaceÈ›i 20 de minute sau până conopida cu sos de brânză s-a rumenit frumos.

Sfaturi

  • PuteÈ›i folosi È™i conopidă congelată. Pentru 4 porÈ›ii, 600 g sunt de ajuns.
Tags: