fbpx

Conopidă cu sos de brânză

Conopidă cu sos de brânză

Dacă aveți în plan o friptură de pui pentru masa de prânz ori pentru cină, o garnitură de conopidă cu sos de brânză este numai bună lângă ea. Le-ați putea băga la cuptor în același timp, dacă aveți vasele de copt potrivite. Iar dacă veți prefera numai conopida, noi nu ne supărăm și credem că nici vouă nu vă va părea rău la finalul mesei. 

Conopidă cu sos de brânză

Conopidă cu sos de brânză

5 din 1 vote
Fel: fără carne, ușor și repede, prânz, cinăDificultate ușor
Porții

4

porții
Timp preparare

5

minutes
Timp gătire

25

minutes
Total time

30

minutes

Ingrediente

  • 1 conopidă mare

  • 500 ml lapte

  • 4 linguri de făină

  • 50 g unt

  • 100 g brânză telemea, rasă

  • 100 g brânză cheddar, rasă

  • 2-3 linguri de pesmet (opțional)

  • Sare

  • Piper

Cum să faceți

  • Puneți o oală cu apă pe foc, puneți o linguriță de sare și lăsați să dea în clocot. Puneți buchețelele de conopidă (proaspete sau congelate). Lăsați să fiarbă 4-5 minute. Scurgeți într-o sită.
  • Între timp, încingeți cuptorul la 200 de grade Celsius.
  • Într-un vas cu pereți mai înalți, amestecați untul topit cu făina și laptele. Puneți pe foc și amestecați, să nu se formeze cocoloașe. Când sosul a căpătat consistență, puneți și brânza telemea sfărâmată sau rasă și mai țineți pe foc 1-2 minute. Dacă nu o aveți, o puteți înlocui cu brânză de vaci bine scursă sau cu un amestec din brânzeturile pe care le aveți deja în frigider.
  • Puneți buchețelele de broccoli într-o tavă sau tigaie de fontă, turnați deasupra sosul alb, potriviți gustul de sare (atenție să nu fie brânzeturile prea sărate!) și piper, iar în final presărați brânza cheddar și pesmetul, dacă vă place.
  • Coaceți 20 de minute sau până conopida cu sos de brânză s-a rumenit frumos.

Sfaturi

  • Puteți folosi și conopidă congelată. Pentru 4 porții, 600 g sunt de ajuns.
Tags:
Ne împrietenim?
Abonează-te la canalul nostru de YouTube

Dă-ne un
pe Facebook

Înscrie-te la newsletterul săptămânal