fbpx

Cordon bleu la cuptor

Cordon bleu la cuptor

Termenul „cordon bleu” se referă la un ordin special atribuit cavalerilor francezi. Se întâmpla la curtea regelui Henric al III-lea al Franței, în 1578. În timp însă, “cordon bleu” a fost tot mai mult asociat bucătarilor foarte talentați, iar din 1895 este și numele unei prestigioase școli culinare din Franța. În zilele noastre, ”Le Cordon Bleu” este prezentă în aproximativ 20 de țări, cu 35 de școli internaționale, la care participă anual 20.000 de cursanți.
Termenul se referă și la o rețetă simplă, dar gustoasă, din carne de pui sau de vită, umplută cu cașcaval și șuncă. Cum am făcut noi rețeta de cordon bleu la cuptor vedeți în video-ul de mai jos.

Cordon bleu la cuptor

Cordon bleu la cuptor

5.0 from 2 votes
Course: prânz, cinăDifficulty: ușor
Porții

4

porții
Timp preparare

20

minutes
Timp gătire

30

minutes
Timp total

50

minutes

Ingrediente

  • 4 bucăți de piept de pui

  • 8 felii de cașcaval/emmental

  • 6 felii de șuncă

  • 2 ouă

  • 50 g unt topit

  • 2 linguri de parmezan

  • 1 linguriță de boia (dulce sau iute)

  • Oregano

  • Făină

  • Pesmet

  • Sare

  • Piper

Cum să faceți

  • Încingeți cuptorul la 200 de grade și tapetați o tavă cu hârtie de copt.
  • Bateți carnea de pui, ca pentru șnițel. Sărați și pipărați după gust.
  • Așezați deasupra câte 2 felii de cașcaval, apoi șunca și rulați. Prindeți fiecare rulou cu 1-2 scobitori.
  • Bateți ouăle ca pentru omletă. Adăugați sare și piper în făină.
  • Puneți parmezanul și boiaua preferată în pesmet. Amestecați și încorporați untul topit. Dacă vă place, adăugați și oregano uscat.
  • Treceți fiecare rulou de carne prin făină, ou și pesmet. Exact în aceeași ordine ca pentru șnițel.
  • Așezați rulourile pe tava tapetată și dați la cuptor aproximativ 30 de minute.
  • Pentru garnitură, am ales buchețele de conopidă, pe care le-am fiert 10-12 minute din momentul în care apa a început să clocotească. Dacă floretele de conopidă sunt mai mici, și timpul de fierbere va fi mai mic.
  • Puteți pune apoi ceva unt peste conopidă sau un sos de roșii foarte ușor de pregătit.

Rețetă video

Tags: