Ne plac mâncărurile gustoase și foarte rapide. Și fără bătăi de cap, desigur. Așa că vă arătăm mai jos cum am făcut noi rețeta de quesadilla cu șuncă și cașcaval, poate vă facem poftă. Iar dacă aveți prin frigider ceva resturi de friptură de pui, poate încercați și această rețetă de quesadilla.
Quesadilla cu șuncă și cașcaval
Porții
6
porțiiTimp preparare
15
minutesTimp gătire
15
minutesTimp total
30
minutesIngrediente
6 foi de tortilla
200 g brânză rasă (cașcaval, mozzarella, emmental)
12 felii de șuncă
Muștar
- Pentru sosul de roșii
400 g roșii cherry
1 lingură de pastă de tomate
1 lingură de ulei de măsline
4 fire de ceapă verde
Oregano
Sare
Piper
Cum să faceți
- Puneți câte o foaie de tortilla într-o tigaie neunsă.
- Pe jumătate din ea, puneți câte două felii de șuncă, un strat de brânză rasă. Acoperiți cu cealaltă jumătate de foaie de tortilla și presați ușor. Noi ne-am ajutat de o spatulă, dar la fel de utilă vă este și o lingură de lemn.
- După 2-3 minute, am întors quesadilla pe partea cealaltă și am lăsat-o tot atâtea minute să se rumenească. O scoateți pe farfurie.
- Pentru ceva mai multă aromă și poate și gust mai intens, puteți unge foile cu un strat fin de pesto sau de muștar. Noi le-am încercat pe amândouă și ne-au plăcut.
- Pentru sos, încingeți uleiul și adăugați roșiile tăiate în sferturi sau jumătăți, depinde de mărimea lor. Acoperiți și lăsați să se gătească 5 minute.
- Adăugați apoi pasta de roșii, oregano, sare, piper și puțină apă, dacă sosul a scăzut prea mult. Amestecați și puneți și ceapa verde. Mai lăsați pe foc 1-2 minute și asta a fost tot.
Rețetă video
s-ar putea să-ți placă și
Categorii
Newsletter
Etichete
ardei
avocado
bacon
brânză
carne tocata
carne tocată
cartofi
cașcaval
ceapă
ceapă roșie
ciocolată
ciuperci
cârnați
căpșuni
dovleac
dovlecei
faina
fasole
foi de plăcintă
foitaj
iaurt
lapte
lămâie
mere
morcovi
mozzarella
măsline
nucă
orez
ou
parmezan
pește
porc
pui
retete fara foc
roșii
smântână
sos de roșii
spanac
telemea
unt
usturoi
varză
vinete
zucchini