fbpx

Quesadilla cu pui

quesadilla cu pui

Quesadilla este un preparat din bucătăria mexicană și dacă nu l-ați încercat până acum, ar trebui s-o faceți. Pentru că este și foarte simplu de pregătit și vă ajută să nu risipiți resturile de friptură rămase sau legumele uitate prin frigider, cum am făcut noi în această rețetă de quesadilla cu pui. Dar, la fel de bine, puteți umple aceste foi de tortilla cu felii de șuncă și cașcaval, astfel că prima masă s-ar putea transforma într-o surpriză foarte plăcută pentru cei dragi.

quesadilla cu pui

Quesadilla cu pui

3.0 from 2 votes
Course: cinăDifficulty: ușor
Porții

4

porții
Timp preparare

20

minutes
Timp total

20

minutes

Ingrediente

  • Resturi de friptură de pui

  • 4 foi de tortilla

  • 1 ardei gras roșu, mic

  • 1 roșie

  • 1 ceapă roșie, mică (sau ceapă verde)

  • 200 g cașcaval (sau mozzarella galbenă, cheddar)

  • Pătrunjel verde (opțional)

  • Sare

  • Piper

Cum să faceți

  • Tăiați în cubulețe resturile de friptură rămase de la cina precedentă și separat tăiați legumele și verdeața. Noi le-am pus pe fiecare într-un castronel, să ne fie la îndemână.
  • Dați cașcavalul pe răzătoare.
  • Încingeți pe foc o tigaie și puneți foaia de tortilla. Pe jumătate din suprafața ei, presărați cubulețe de friptură de pui, legume, verdeață, dacă vă e pe plac, și neapărat cașcaval ras.
  • Acoperiți cu cealaltă jumătate de lipie și presați ușor. Noi ne-am ajutat de o spatulă, dar la fel de utilă vă va fi și o lingură de lemn.
  • După 2-3 minute, am întors lipia umplută pe partea cealaltă și am lăsat tot atâtea minute să se rumenească.
  • Repetați pașii până terminați ingredientele pregătite.
  • Noi le-am mâncat cu un sos de iaurt și feta, dar sunt la fel de grozave și alături de un sos barbeque sau de o salsa de roșii.
Tags: