Deși sunt făcute în mod tradițional de Crăciun, aceste cornulețe fragede cu nucă sunt excepționale în orice perioadă a anului! Sunt un desert perfect de Crăciun, ușor de făcut, în plus, se păstrează foarte bine câteva zile sau chiar peste o săptămână. Astfel că pot fi făcute cu câteva zile înainte de sărbători și depozitate într-o cutie.
Cornulețe fragede cu nucă
Porții
45
bucățiTimp preparare
25
minutesTimp gătire
25
minutesTimp de odihnă
20
minuteTimp total
50
minutesIngrediente
400 g făină + extra pentru masa de lucru
250 g unt rece, tăiat în cubulețe
200 g smântână, minimum 20% grăsime
Coajă de lămâie rasă, după gust
120 g zahăr pudră
Sare
- Pentru umplutură
200 g nucă măcinată
120 ml lapte
50 g zahăr pudră
Coajă de lămâie rasă, după gust
Aromă de vanilie/rom
Cum să faceți
- Într-un castron, puneți făina, un praf de sare, coaja de lămâie și untul tăiat cubulețe. Amestecați cu degetele, cât să formați un amestec nisipos. Cum se face aluatul fraged cu smântână vedeți aici.
- Adăugați smântâna rece (și scursă de zer) și frământați aluatul. Nu vă va lua mai mult de 5 minute, trebuie doar să se lege ingredientele, nu trebuie frământat în adevăratul sens.
- Înfășurați aluatul în folie alimentară și îl dați la rece 20 de minute.
- Între timp, dați într-un clocot laptele cu zahărul și coaja de lămâie, adăugați nuca și țineți pe foc doar câteva minute, cât să se lege amestecul. Dați deoparte și puneți aroma preferată. Lăsați să se răcească.
- Presărați puțină făină pe masa de lucru și întindeți o foaie potrivit de groasă. Decupați cercuri de 7-8 cm și așezați umplutura de nuci pe mijloc și rulați. Așezați rulourile cu ”lipitura” în jos, pe tava tapetată cu hârtie de copt și lăsați ceva spațiu între ele, vor mai crește la cuptor.
- Coaceți la 180 de grade pentru 25 de minute sau până când capătă un pic de culoare. Le tăvăliți apoi prin zahărul pudră cernut, să nu aibă cocoloașe.
s-ar putea să-ți placă și
Categorii
Newsletter
Etichete
ardei
avocado
bacon
brânză
brânză de vaci
carne tocata
carne tocată
cartofi
cașcaval
ceapă
ceapă roșie
ciocolată
ciuperci
cârnați
căpșuni
dovleac
dovlecei
faina
fasole
foi de plăcintă
foitaj
iaurt
lapte
lămâie
mere
morcovi
mozzarella
măsline
nucă
orez
ou
parmezan
pește
porc
pui
retete fara foc
roșii
smântână
sos de roșii
spanac
telemea
unt
usturoi
varză
vinete