fbpx

Cornulețe fragede cu nucă

cornulețe fragede cu nucă

Deși sunt făcute în mod tradițional de Crăciun, aceste cornulețe fragede cu nucă sunt excepționale în orice perioadă a anului! Sunt un desert perfect de Crăciun, ușor de făcut, în plus, se păstrează foarte bine câteva zile sau chiar peste o săptămână. Astfel că pot fi făcute cu câteva zile înainte de sărbători și depozitate într-o cutie.

cornulețe fragede cu nucă

Cornulețe fragede cu nucă

5.0 from 2 votes
Course: desertDifficulty: ușor
Porții

45

bucăți
Timp preparare

25

minutes
Timp gătire

25

minutes
Timp de odihnă

20

minute
Timp total

50

minutes

Ingrediente

  • 400 g făină + extra pentru masa de lucru

  • 250 g unt rece, tăiat în cubulețe

  • 200 g smântână, minimum 20% grăsime

  • Coajă de lămâie rasă, după gust

  • 120 g zahăr pudră

  • Sare

  • Pentru umplutură
  • 200 g nucă măcinată

  • 120 ml lapte

  • 50 g zahăr pudră

  • Coajă de lămâie rasă, după gust

  • Aromă de vanilie/rom

Cum să faceți

  • Într-un castron, puneți făina, un praf de sare, coaja de lămâie și untul tăiat cubulețe. Amestecați cu degetele, cât să formați un amestec nisipos. Cum se face aluatul fraged cu smântână vedeți aici.
  • Adăugați smântâna rece (și scursă de zer) și frământați aluatul. Nu vă va lua mai mult de 5 minute, trebuie doar să se lege ingredientele, nu trebuie frământat în adevăratul sens.
  • Înfășurați aluatul în folie alimentară și îl dați la rece 20 de minute.
  • Între timp, dați într-un clocot laptele cu zahărul și coaja de lămâie, adăugați nuca și țineți pe foc doar câteva minute, cât să se lege amestecul. Dați deoparte și puneți aroma preferată. Lăsați să se răcească.
  • Presărați puțină făină pe masa de lucru și întindeți o foaie potrivit de groasă. Decupați cercuri de 7-8 cm și așezați umplutura de nuci pe mijloc și rulați. Așezați rulourile cu ”lipitura” în jos, pe tava tapetată cu hârtie de copt și lăsați ceva spațiu între ele, vor mai crește la cuptor.
  • Coaceți la 180 de grade pentru 25 de minute sau până când capătă un pic de culoare. Le tăvăliți apoi prin zahărul pudră cernut, să nu aibă cocoloașe.
Tags: