fbpx

Cornuri cu ciocolată

Cornuri cu ciocolată

Nu știm să fie vreo generație care să nu fi iubit cornurile. Cu ciocolată, cu gem sau simple, sunt mereu o opțiune bună pentru desert sau gustare. Și nu e deloc greu să facem cornuri cu ciocolată în casă.

Timp de frământare&dospire în cuva mașinii: 1½ ore

Cornuri cu ciocolată

Cornuri cu ciocolată

5 din 1 vote
Fel: desert, gustări / aperitiveDificultate ușor
Porții

4

porții
Timp preparare

10

minutes
Timp coacere

30

minutes
Timp total

40

minutes

Ingrediente

  • 250 ml lapte călduț

  • 1 linguriță de sare

  • 125 g unt moale, la temperatura camerei

  • 3 ouă + 1 ou pentru uns

  • 150 g zahăr

  • 750 g făină + extra (pentru masa de lucru)

  • 3 lingurițe de drojdie uscată

  • 1 borcan cu cremă de ciocolată

Cum să faceți

  • Pentru aceste cornuri am folosit rețeta de aluat de cozonac frământat și dospit la mașina de pâine. Rețeta o găsești aici.
  • După ce aluatul este gata, scoate-l din cuva mașinii și pune-l pe masa înfăinată.
  • Împarte-l în două părți egale . Fiecare parte se întinde cu sucitorul, iar fiecare foaie astfel întinsă se taie în 8 părți (triunghiuri) egale, pe modelul feliilor de pizza.
  • În fiecare felie, la baza triunghiului, pune o lingură de cremă de ciocolată, apoi rulează spre vârf, formând astfel 8 cornuri.
  • Pune-le în tavă, pe hârtie de copt, lăsând spațiu între ele, pentru că vor crește destul de mult. Unge-le cu ou deasupra și, dacă vă e pe plac, presară un amestec de zahăr cu scorțișoară pudră. Coace 30 de minute la 150-170 de grade sau până scobitoarea-test iese curată din aluat.

Sfaturi

  • În loc de ciocolată, poți folosi gem, nuci sau bucăți de rahat. Cornurile vor fi la fel de bune. De asemenea, poți presăra deasupra cornurilor semințe de mac sau de susan.
Tags: