
Nu știm să fie vreo generație care să nu fi iubit cornurile. Cu ciocolată, cu gem sau simple, sunt mereu o opțiune bună pentru desert sau gustare. Și nu e deloc greu să facem cornuri cu ciocolată în casă.
Timp de frământare&dospire în cuva mașinii: 1½ ore

Cornuri cu ciocolată
Porții
4
porțiiTimp preparare
10
minutesTimp coacere
30
minutesTimp total
40
minutesIngrediente
250 ml lapte călduț
1 linguriță de sare
125 g unt moale, la temperatura camerei
3 ouă + 1 ou pentru uns
150 g zahăr
750 g făină + extra (pentru masa de lucru)
3 lingurițe de drojdie uscată
1 borcan cu cremă de ciocolată
Cum să faceți
- Pentru aceste cornuri am folosit rețeta de aluat de cozonac frământat și dospit la mașina de pâine. Rețeta o găsești aici.
- După ce aluatul este gata, scoate-l din cuva mașinii și pune-l pe masa înfăinată.
- Împarte-l în două părți egale . Fiecare parte se întinde cu sucitorul, iar fiecare foaie astfel întinsă se taie în 8 părți (triunghiuri) egale, pe modelul feliilor de pizza.
- În fiecare felie, la baza triunghiului, pune o lingură de cremă de ciocolată, apoi rulează spre vârf, formând astfel 8 cornuri.
- Pune-le în tavă, pe hârtie de copt, lăsând spațiu între ele, pentru că vor crește destul de mult. Unge-le cu ou deasupra și, dacă vă e pe plac, presară un amestec de zahăr cu scorțișoară pudră. Coace 30 de minute la 150-170 de grade sau până scobitoarea-test iese curată din aluat.
Sfaturi
- În loc de ciocolată, poți folosi gem, nuci sau bucăți de rahat. Cornurile vor fi la fel de bune. De asemenea, poți presăra deasupra cornurilor semințe de mac sau de susan.
Tags: ciocolată
s-ar putea să-ți placă și
Categorii
Newsletter
Etichete
ardei
avocado
bacon
brânză
brânză de vaci
carne tocata
carne tocată
cartofi
cașcaval
ceapă
ceapă roșie
ciocolată
ciuperci
cârnați
căpșuni
dovleac
dovlecei
faina
fasole
foi de plăcintă
foitaj
iaurt
lapte
lămâie
mere
morcovi
mozzarella
măsline
nucă
orez
ou
parmezan
pește
porc
pui
retete fara foc
roșii
smântână
sos de roșii
spanac
telemea
unt
usturoi
varză
vinete