fbpx

Cotlet de porc la cuptor

cotlet de porc la cuptor

Pentru masa de sărbătoare, când îi ai pe cei mai dragi alături, pregătește cea mai bună rețetă de cotlet de porc la cuptor.

cotlet de porc la cuptor

Cotlet de porc la cuptor

5.0 from 1 vote
Course: prânz, cinăDifficulty: ușor
Porții

8

porții
Timp preparare

15

minutes
Timp gătire

1

hour 
Timp marinare

8-24

ore
Timp total

1

hour 

15

minutes

Ingrediente

  • 1,5 kg cotlet de porc fără os

  • 4 linguri de muștar

  • 3 linguri de ulei de măsline

  • 200 ml vin alb

  • 1 portocală

  • 1 steluță de anason sau 1 linguriță cu semințe de chimen (opțional)

  • 5 căței de usturoi

  • 1 linguriță de cimbru uscat

  • 1 lingură de boia (dulce, iute, afumată ori un amestec din cele preferate)

  • Mix de piper

  • Sare

Cum să faceți

  • Într-un castronel, amestecă muștarul cu cimbrul uscat, sare și piper proaspăt rășnit.
  • Înțeapă carnea din loc în loc, cu vârful cuțitului, și bagă câte o jumătate de cățel de usturoi în fiecare lăcaș. Masează carnea cu pasta de muștar și pune-o într-o pungă cu zip (din cea care se închide cu ”fermoar”, etanș). Toarnă în pungă vinul amestecat cu ulei și zeamă de portocală, adaugă și steluța de anason/semințele de chimen (ambele se potrivesc tare bine cu carnea de porc), închide și pune la rece pentru 24 de ore sau măcar peste noapte, întorcând-o ori de câte ori ai ocazia.
  • Scoate carnea din marinadă (păstreaz-o deoparte) și așază cotletul într-o tavă de copt prevăzută, de preferat, cu un grătar. Dacă pui cotletul direct în tavă, nu-i o problemă așa de mare. Stropește-l cu puțin ulei și presară boiaua, apoi masează carnea pe toată suprafața și lasă cotletul să ajungă la temperatura camerei.
  • Dacă ai așezat cotletul pe un grătar, toarnă în tavă o cană cu apă și adaugă marinada păstrată. Dacă bucata de carne este în tavă, direct, toarnă doar puțină marinadă, urmând să completezi cu lichid în timpul coacerii (dacă scade prea mult).
  • Coace în cuptorul bine încins, la 200 de grade, timp de 30-40 de minute. Unge carnea cu sosul din tavă și mai dă la copt 30 de minute, la 180 de grade. Dacă folosești un termometru alimentar, când carnea a ajuns la 60- 65°C este numai bună de scos din cuptor. Feliază după 15-20 de minute și servește cotletul la cuptor alături de salată de frunze verzi.
Tags: