Pentru masa de sărbătoare, când îi ai pe cei mai dragi alături, pregătește cea mai bună rețetă de cotlet de porc la cuptor.
Cotlet de porc la cuptor
Porții
8
porțiiTimp preparare
15
minutesTimp gătire
1
hourTimp marinare
8-24
oreTimp total
1
hour15
minutesIngrediente
1,5 kg cotlet de porc fără os
4 linguri de muștar
3 linguri de ulei de măsline
200 ml vin alb
1 portocală
1 steluță de anason sau 1 linguriță cu semințe de chimen (opțional)
5 căței de usturoi
1 linguriță de cimbru uscat
1 lingură de boia (dulce, iute, afumată ori un amestec din cele preferate)
Mix de piper
Sare
Cum să faceți
- Într-un castronel, amestecă muștarul cu cimbrul uscat, sare și piper proaspăt rășnit.
- Înțeapă carnea din loc în loc, cu vârful cuțitului, și bagă câte o jumătate de cățel de usturoi în fiecare lăcaș. Masează carnea cu pasta de muștar și pune-o într-o pungă cu zip (din cea care se închide cu ”fermoar”, etanș). Toarnă în pungă vinul amestecat cu ulei și zeamă de portocală, adaugă și steluța de anason/semințele de chimen (ambele se potrivesc tare bine cu carnea de porc), închide și pune la rece pentru 24 de ore sau măcar peste noapte, întorcând-o ori de câte ori ai ocazia.
- Scoate carnea din marinadă (păstreaz-o deoparte) și așază cotletul într-o tavă de copt prevăzută, de preferat, cu un grătar. Dacă pui cotletul direct în tavă, nu-i o problemă așa de mare. Stropește-l cu puțin ulei și presară boiaua, apoi masează carnea pe toată suprafața și lasă cotletul să ajungă la temperatura camerei.
- Dacă ai așezat cotletul pe un grătar, toarnă în tavă o cană cu apă și adaugă marinada păstrată. Dacă bucata de carne este în tavă, direct, toarnă doar puțină marinadă, urmând să completezi cu lichid în timpul coacerii (dacă scade prea mult).
- Coace în cuptorul bine încins, la 200 de grade, timp de 30-40 de minute. Unge carnea cu sosul din tavă și mai dă la copt 30 de minute, la 180 de grade. Dacă folosești un termometru alimentar, când carnea a ajuns la 60- 65°C este numai bună de scos din cuptor. Feliază după 15-20 de minute și servește cotletul la cuptor alături de salată de frunze verzi.
Tags: porc
s-ar putea să-ți placă și
Categorii
Newsletter
Etichete
ardei
avocado
bacon
brânză
brânză de vaci
carne tocata
carne tocată
cartofi
cașcaval
ceapă
ceapă roșie
ciocolată
ciuperci
cârnați
căpșuni
dovleac
dovlecei
faina
fasole
foi de plăcintă
foitaj
iaurt
lapte
lămâie
mere
morcovi
mozzarella
măsline
nucă
orez
ou
parmezan
pește
porc
pui
retete fara foc
roșii
smântână
sos de roșii
spanac
telemea
unt
usturoi
varză
vinete