fbpx
covrigi dulci

Covrigii, dulci sau sărați, nu sunt pe listele noastre de priorițăți când vine vorba despre gătit acasă. Pare a fi complicat de făcut. Dar nu e. Noi am găsit rețeta pe net, am adaptat-o după preferințele noastre și au ieșit aceste minunății. Vă veți convinge și încercând această rețetă de covrigi dulci.

covrigi dulci

Covrigi dulci

5 from 2 votes
Course: gustareDifficulty: ușor
Porții

4

porții
Timp preparare

30

minutes
Timp gătire

20

minutes
Timp dospire

90

minute
Timp total

50

minutes

Ingrediente

  • 450 g 450 făină

  • 130 ml 130 apă fierbinte

  • 40 g 40 zahăr

  • 30 g 30 unt

  • 7 g 7 drojdie uscată

  • 30 ml 30 apă călduță

  • 1 linguriță 1 de zahăr/miere

  • 2 2 ouă

  • Mirodenii (vanilie, coajă de lămâie sau de portocală)

  • 1 linguriță 1 de sare

Cum să faceți

  • Puneți apa fierbinte peste zahăr și untul tăiat bucăți. Lăsați-le să se topească și să se răcească.
  • Drojdia se dizolvă în apa călduță și se amestecă cu zahărul sau cu mierea. Apoi puneți acest amestec peste primul amestec (unt + zahăr + apă).
  • Puneți un ou, adăugați și mirodeniile și bateți cu mixerul sau cu telul până se omogenizează bine, apoi puneți și făina puțin câte puțin. Frământați aluatul și lăsati-l la dospit o oră – o oră jumătate.
  • După ce a dospit, puneți aluatul pe masa dată cu făină. Ca să îl manevrați mai ușor, îl puteți împărți în două, iar fiecare jumătate în câte 7-8 bucăți mai mici, din care modelați covrigii după cum vă place.
  • Îi puneți în tavă, pe hârtie de copt, îi dați cu ou deasupra, presărați câte puțin zahăr (dacă doriți) și îi mai lăsați jumătate de oră să se odihnească. Încălziți cuptorul la 180 grade și băgați covrigii 15-20 minute.