
Covrigii, dulci sau sărați, nu sunt pe listele noastre de priorițăți când vine vorba despre gătit acasă. Pare a fi complicat de făcut. Dar nu e. Noi am găsit rețeta pe net, am adaptat-o după preferințele noastre și au ieșit aceste minunății. Vă veți convinge și încercând această rețetă de covrigi dulci.

Covrigi dulci
Porții
4
porțiiTimp preparare
30
minutesTimp gătire
20
minutesTimp dospire
90
minuteTimp total
50
minutesIngrediente
450 g făină
130 ml apă fierbinte
40 g zahăr
30 g unt
7 g drojdie uscată
30 ml apă călduță
1 linguriță de zahăr/miere
2 ouă
Mirodenii (vanilie, coajă de lămâie sau de portocală)
1 linguriță de sare
Cum să faceți
- Puneți apa fierbinte peste zahăr și untul tăiat bucăți. Lăsați-le să se topească și să se răcească.
- Drojdia se dizolvă în apa călduță și se amestecă cu zahărul sau cu mierea. Apoi puneți acest amestec peste primul amestec (unt + zahăr + apă).
- Puneți un ou, adăugați și mirodeniile și bateți cu mixerul sau cu telul până se omogenizează bine, apoi puneți și făina puțin câte puțin. Frământați aluatul și lăsati-l la dospit o oră – o oră jumătate.
- După ce a dospit, puneți aluatul pe masa dată cu făină. Ca să îl manevrați mai ușor, îl puteți împărți în două, iar fiecare jumătate în câte 7-8 bucăți mai mici, din care modelați covrigii după cum vă place.
- Îi puneți în tavă, pe hârtie de copt, îi dați cu ou deasupra, presărați câte puțin zahăr (dacă doriți) și îi mai lăsați jumătate de oră să se odihnească. Încălziți cuptorul la 180 grade și băgați covrigii 15-20 minute.
s-ar putea să-ți placă și
Categorii
Newsletter
Etichete
ardei
avocado
bacon
brânză
brânză de vaci
carne tocata
carne tocată
cartofi
cașcaval
ceapă
ceapă roșie
ciocolată
ciuperci
cârnați
căpșuni
dovleac
dovlecei
faina
fasole
foi de plăcintă
foitaj
iaurt
lapte
lămâie
mere
morcovi
mozzarella
măsline
nucă
orez
ou
parmezan
pește
porc
pui
retete fara foc
roșii
smântână
sos de roșii
spanac
telemea
unt
usturoi
varză
vinete