fbpx
covrigi dulci

Covrigii, dulci sau sărați, nu sunt pe listele noastre de priorițăți când vine vorba despre gătit acasă. Pare a fi complicat de făcut. Dar nu e. Noi am găsit rețeta pe net, am adaptat-o după preferințele noastre și au ieșit aceste minunății. Vă veți convinge și încercând această rețetă de covrigi dulci.

covrigi dulci

Covrigi dulci

5.0 from 2 votes
Course: gustareDifficulty: ușor
Porții

4

porții
Timp preparare

30

minutes
Timp gătire

20

minutes
Timp dospire

90

minute
Timp total

50

minutes

Ingrediente

  • 450 g făină

  • 130 ml apă fierbinte

  • 40 g zahăr

  • 30 g unt

  • 7 g drojdie uscată

  • 30 ml apă călduță

  • 1 linguriță de zahăr/miere

  • 2 ouă

  • Mirodenii (vanilie, coajă de lămâie sau de portocală)

  • 1 linguriță de sare

Cum să faceți

  • PuneÈ›i apa fierbinte peste zahăr È™i untul tăiat bucăți. LăsaÈ›i-le să se topească È™i să se răcească.
  • Drojdia se dizolvă în apa călduță È™i se amestecă cu zahărul sau cu mierea. Apoi puneÈ›i acest amestec peste primul amestec (unt + zahăr + apă).
  • PuneÈ›i un ou, adăugaÈ›i È™i mirodeniile È™i bateÈ›i cu mixerul sau cu telul până se omogenizează bine, apoi puneÈ›i È™i făina puÈ›in câte puÈ›in. FrământaÈ›i aluatul È™i lăsati-l la dospit o oră – o oră jumătate.
  • După ce a dospit, puneÈ›i aluatul pe masa dată cu făină. Ca să îl manevraÈ›i mai uÈ™or, îl puteÈ›i împărÈ›i în două, iar fiecare jumătate în câte 7-8 bucăți mai mici, din care modelaÈ›i covrigii după cum vă place.
  • ÃŽi puneÈ›i în tavă, pe hârtie de copt, îi daÈ›i cu ou deasupra, presăraÈ›i câte puÈ›in zahăr (dacă doriÈ›i) È™i îi mai lăsaÈ›i jumătate de oră să se odihnească. ÃŽncălziÈ›i cuptorul la 180 grade È™i băgaÈ›i covrigii 15-20 minute.