fbpx

Cremă de brânză cu verdețuri

Cremă de brânză cu verdețuri

Crema de brânză cu verdeÈ›uri este una dintre reÈ›etele noastre preferate – pregătirea ei nu durează mai mult de 10 minute, ingredientele sunt foarte comune È™i le avem mai mereu în frigider, iar gustul final îl ajustăm foarte uÈ™or, în funcÈ›ie de preferinÈ›e. ServiÈ›i crema de brânză alături de bastonaÈ™e de castraveÈ›i, ardei graÈ™i, morcovi sau tije de apio ori biscuiÈ›i săraÈ›i (crackers).

Cremă de brânză cu verdețuri

Cremă de brânză cu verdețuri

5 from 2 votes
Course: gustareDifficulty: ușor
Porții

8

porții
Timp preparare

10

minutes
Timp total

10

minutes

Ingrediente

  • 400 g 400 brânză telemea (noi am folosit de capră)

  • 200 g 200 cremă de brânză

  • 2 2 linguri de iaurt (sau smântână)

  • 1 1 lingură de mascarpone (optional)

  • 1 1 fir de ceapă verde

  • 1 1 legătură de mărar

  • 1 1 legătură de pătrunjel

  • Sare

  • Piper

Cum să faceți

  • SfărâmaÈ›i brânza cu furculiÈ›a sau daÈ›i-o pe răzătoarea mare.
  • AdăugaÈ›i, treptat, crema de brânză, o lingură de cremă de mascarpone (dacă o aveÈ›i rămasă în frigider), verdeÈ›urile tocate fin È™i un fir de ceapă verde.
  • PuneÈ›i sare È™i piper după gust È™i, dacă la final crema de brânză cu verdeÈ›uri este prea groasă (compactă), adăugaÈ›i 1-2 linguri de iaurt.

Rețetă video

Sfaturi

  • Dacă vă place gustul picant, aÈ›i mai putea adăuga în crema de brânză cu verdeÈ›uri È™i un vârf de cuÈ›it de chili sau de boia iute.
  • Dacă la final crema de brânză cu verdeÈ›uri este prea moale, adăugaÈ›i 50 de grame de unt, amestecaÈ›i bine È™i daÈ›i la rece. După o oră, compoziÈ›ia finală se va mai întări.
Tags: