Crema de brânză cu verdețuri este una dintre rețetele noastre preferate – pregătirea ei nu durează mai mult de 10 minute, ingredientele sunt foarte comune și le avem mai mereu în frigider, iar gustul final îl ajustăm foarte ușor, în funcție de preferințe. Serviți crema de brânză alături de bastonașe de castraveți, ardei grași, morcovi sau tije de apio ori biscuiți sărați (crackers).
Cremă de brânză cu verdețuri
Porții
8
porțiiTimp preparare
10
minutesTimp total
10
minutesIngrediente
400 g brânză telemea (noi am folosit de capră)
200 g cremă de brânză
2 linguri de iaurt (sau smântână)
1 lingură de mascarpone (optional)
1 fir de ceapă verde
1 legătură de mărar
1 legătură de pătrunjel
Sare
Piper
Cum să faceți
- Sfărâmați brânza cu furculița sau dați-o pe răzătoarea mare.
- Adăugați, treptat, crema de brânză, o lingură de cremă de mascarpone (dacă o aveți rămasă în frigider), verdețurile tocate fin și un fir de ceapă verde.
- Puneți sare și piper după gust și, dacă la final crema de brânză cu verdețuri este prea groasă (compactă), adăugați 1-2 linguri de iaurt.
SFATURILE NOASTRE. Dacă vă place gustul picant, ați mai putea adăuga în crema de brânză cu verdețuri și un vârf de cuțit de chili sau de boia iute.
Dacă la final crema de brânză cu verdețuri este prea moale, adăugați 50 de grame de unt, amestecați bine și dați la rece. După o oră, compoziția finală se va mai întări.
Rețetă video
Ce zice doctorul în nutriție Laura ene
- Pentru cei care au probleme cu colesterolul sau se luptă cu kilogramele în plus, le recomand varinta light atât pentru brânza telemea (sub 20% grăsime) cât și pentru crema de brânză și smântână (12% grăsime). Preparatul va ieși la fel de gustos, dar mult mai sănătos!
s-ar putea să-ți placă și
Categorii
Newsletter
Etichete
ardei
avocado
bacon
brânză
brânză de vaci
carne tocata
carne tocată
cartofi
cașcaval
ceapă
ceapă roșie
ciocolată
ciuperci
cârnați
căpșuni
dovleac
dovlecei
faina
fasole
foi de plăcintă
foitaj
iaurt
lapte
lămâie
mere
morcovi
mozzarella
măsline
nucă
orez
ou
parmezan
pește
porc
pui
retete fara foc
roșii
smântână
sos de roșii
spanac
telemea
unt
usturoi
varză
vinete