fbpx

Cremă de brânză cu verdețuri

Cremă de brânză cu verdețuri

Crema de brânză cu verdețuri este una dintre rețetele noastre preferate – pregătirea ei nu durează mai mult de 10 minute, ingredientele sunt foarte comune și le avem mai mereu în frigider, iar gustul final îl ajustăm foarte ușor, în funcție de preferințe. Serviți crema de brânză alături de bastonașe de castraveți, ardei grași, morcovi sau tije de apio ori biscuiți sărați (crackers).

Cremă de brânză cu verdețuri

Cremă de brânză cu verdețuri

5.0 from 2 votes
Course: gustareDifficulty: ușor
Porții

8

porții
Timp preparare

10

minutes
Timp total

10

minutes

Ingrediente

  • 400 g brânză telemea (noi am folosit de capră)

  • 200 g cremă de brânză

  • 2 linguri de iaurt (sau smântână)

  • 1 lingură de mascarpone (optional)

  • 1 fir de ceapă verde

  • 1 legătură de mărar

  • 1 legătură de pătrunjel

  • Sare

  • Piper

Cum să faceți

  • Sfărâmați brânza cu furculița sau dați-o pe răzătoarea mare.
  • Adăugați, treptat, crema de brânză, o lingură de cremă de mascarpone (dacă o aveți rămasă în frigider), verdețurile tocate fin și un fir de ceapă verde.
  • Puneți sare și piper după gust și, dacă la final crema de brânză cu verdețuri este prea groasă (compactă), adăugați 1-2 linguri de iaurt.

    SFATURILE NOASTRE. Dacă vă place gustul picant, ați mai putea adăuga în crema de brânză cu verdețuri și un vârf de cuțit de chili sau de boia iute.
    Dacă la final crema de brânză cu verdețuri este prea moale, adăugați 50 de grame de unt, amestecați bine și dați la rece. După o oră, compoziția finală se va mai întări.

Rețetă video

Ce zice doctorul în nutriție Laura ene

  • Pentru cei care au probleme cu colesterolul sau se luptă cu kilogramele în plus, le recomand varinta light atât pentru brânza telemea (sub 20% grăsime) cât și pentru crema de brânză și smântână (12% grăsime). Preparatul va ieși la fel de gustos, dar mult mai sănătos!
Tags: