Gustările cu pește au locul lor special pe mesele de sărbătoare, mai ales de Anul Nou când, potrivit tradiției, ar fi bine să le mâncăm. Cum am făcut, în doar 15 minute, crema de somon cu mărar vedeți în rețeta video de mai jos. Atât e de ușor de pregătit!
Cremă de somon cu mărar
Porții
8
porțiiTimp preparare
15
minutesTimp total
15
minutesIngrediente
100 g somon afumat
200 g cremă de brânză
1 legătură de mărar
1/2 lamâie
1 ceapă (noi am preferat-o pe cea roșie)
Crackers (biscuiți sărați)
Sare
Piper alb
Cum să faceți
- Într-un blender, amestecați somonul afumat cu crema de brânză, bine scursă de zer (sau o puteți înlocui cu iaurt grecesc, 10% grăsime). Adăugați zeamă de lămâie, după gust, sare și piper alb, aproape insesizabil privirii. Dar dacă nu-l aveți, folosiți cu încredere orice tip de piper.
- După ce amestecul a devenit suficient de fin, adăugați în blender ceapa și mărarul tocate fin. Mai amestecați 3-4 secunde și puneți crema de somon cu mărar la frigider, să devină mai fermă, minimum 30 de minute.
- Puneți crema într-un poș și ornați biscuiții sărați (crackers) cumpărați sau pregătiți, cum am făcut noi din acest aluat fraged cu smântână.
Rețetă video
s-ar putea să-ți placă și
Categorii
Newsletter
Etichete
ardei
avocado
bacon
brânză
brânză de vaci
carne tocata
carne tocată
cartofi
cașcaval
ceapă
ceapă roșie
ciocolată
ciuperci
cârnați
căpșuni
dovleac
dovlecei
faina
fasole
foi de plăcintă
foitaj
iaurt
lapte
lămâie
mere
morcovi
mozzarella
măsline
nucă
orez
ou
parmezan
pește
porc
pui
retete fara foc
roșii
smântână
sos de roșii
spanac
telemea
unt
usturoi
varză
vinete