Dacă vă plac fructele de mare, atunci rețeta de creveți în sos de smântână o să fie pe gustul vostru. Nu este doar foarte gustoasă, ci și foarte ușor de pregătit. Urmăriți și rețeta video ca să vă convingeți.
Creveți în sos de smântână
Porții
2
porțiiTimp preparare
5
minutesTimp gătire
10
minutesTimp total
15
minutesIngrediente
500 g creveți (lăsați la decongelat în frigider, într-o sită)
2 linguri de ulei de măsline
2 caței de usturoi
200 ml smântână de gătit
30 g unt
30 ml vin alb
Zeamă de lămâie
4-5 fire de pătrunjel verde
Fulgi de chili, opțional
Sare
Piper
Cum să faceți
- Încingeți uleiul și gătiți creveții câte 2 minute pe fiecare parte. Puneți și un praf de chili, dacă vă place, usturoiul zdrobit, vinul (pentru gust), untul (aduce consistență sosului), sare și piper proaspăt râșnit, și un strop de zeamă de lămâie.
- Scoateți creveții într-un castronel și turnați în tigaie smântâna lichidă. Aduceți la temperatura de fierbere, puneți și verdeața tocată mărunt și creveții. Amestecați și stingeți focul.
- Noi i-am mâncat pe felii de baghetă, pe care puteți s-o și prăjiți, dacă vreți. Sau mai puteți alătura creveților în sos de unt paste sau orez, cum vă place.
Rețetă video
s-ar putea să-ți placă și
Categorii
Newsletter
Etichete
ardei
avocado
bacon
brânză
brânză de vaci
carne tocata
carne tocată
cartofi
cașcaval
ceapă
ceapă roșie
ciocolată
ciuperci
cârnați
căpșuni
dovleac
dovlecei
faina
fasole
foi de plăcintă
foitaj
iaurt
lapte
lămâie
mere
morcovi
mozzarella
măsline
nucă
orez
ou
parmezan
pește
porc
pui
retete fara foc
roșii
smântână
sos de roșii
spanac
telemea
unt
usturoi
varză
vinete