fbpx

Creveți în sos de smântână

Dacă vă plac fructele de mare, atunci rețeta de creveți în sos de smântână o să fie pe gustul vostru. Nu este doar foarte gustoasă, ci și foarte ușor de pregătit. Urmăriți și rețeta video ca să vă convingeți.

Creveți în sos de smântână

5 from 1 vote
Course: cinăDifficulty: ușor
Porții

2

porții
Timp preparare

5

minutes
Timp gătire

10

minutes
Timp total

15

minutes

Ingrediente

  • 500 g 500 creveți (lăsați la decongelat în frigider, într-o sită)

  • 2 2 linguri de ulei de măsline

  • 2 2 caței de usturoi

  • 200 ml 200 smântână de gătit

  • 30 g 30 unt

  • 30 ml 30 vin alb

  • Zeamă de lămâie

  • 4-5 4-5 fire de pătrunjel verde

  • Fulgi de chili, opțional

  • Sare

  • Piper

Cum să faceți

  • Încingeți uleiul și gătiți creveții câte 2 minute pe fiecare parte. Puneți și un praf de chili, dacă vă place, usturoiul zdrobit, vinul (pentru gust), untul (aduce consistență sosului), sare și piper proaspăt râșnit, și un strop de zeamă de lămâie.
  • Scoateți creveții într-un castronel și turnați în tigaie smântâna lichidă. Aduceți la temperatura de fierbere, puneți și verdeața tocată mărunt și creveții. Amestecați și stingeți focul.
  • Noi i-am mâncat pe felii de baghetă, pe care puteți s-o și prăjiți, dacă vreți. Sau mai puteți alătura creveților în sos de unt paste sau orez, cum vă place.

Rețetă video

Tags: