fbpx

Creveți în sos de smântână

Dacă vă plac fructele de mare, atunci rețeta de creveți în sos de smântână o să fie pe gustul vostru. Nu este doar foarte gustoasă, ci și foarte ușor de pregătit. Urmăriți și rețeta video ca să vă convingeți.

Creveți în sos de smântână

5.0 from 1 vote
Course: cinăDifficulty: ușor
Porții

2

porții
Timp preparare

5

minutes
Timp gătire

10

minutes
Timp total

15

minutes

Ingrediente

  • 500 g creveÈ›i (lăsaÈ›i la decongelat în frigider, într-o sită)

  • 2 linguri de ulei de măsline

  • 2 caÈ›ei de usturoi

  • 200 ml smântână de gătit

  • 30 g unt

  • 30 ml vin alb

  • Zeamă de lămâie

  • 4-5 fire de pătrunjel verde

  • Fulgi de chili, opÈ›ional

  • Sare

  • Piper

Cum să faceți

  • ÃŽncingeÈ›i uleiul È™i gătiÈ›i creveÈ›ii câte 2 minute pe fiecare parte. PuneÈ›i È™i un praf de chili, dacă vă place, usturoiul zdrobit, vinul (pentru gust), untul (aduce consistență sosului), sare È™i piper proaspăt râșnit, È™i un strop de zeamă de lămâie.
  • ScoateÈ›i creveÈ›ii într-un castronel È™i turnaÈ›i în tigaie smântâna lichidă. AduceÈ›i la temperatura de fierbere, puneÈ›i È™i verdeaÈ›a tocată mărunt È™i creveÈ›ii. AmestecaÈ›i È™i stingeÈ›i focul.
  • Noi i-am mâncat pe felii de baghetă, pe care puteÈ›i s-o È™i prăjiÈ›i, dacă vreÈ›i. Sau mai puteÈ›i alătura creveÈ›ilor în sos de unt paste sau orez, cum vă place.

Rețetă video

Tags: