
Crumble cu prune este un desert de toamnă foarte uÈ™or de pregătit. Și nu aveÈ›i cum să daÈ›i greÈ™ cu el.Â

Crumble cu prune
Porții
4
porțiiTimp preparare
10
minutesTimp gătire
30
minutesTimp total
40
minutesIngrediente
500 g prune
80 g zahăr
120 g unt rece + extra pentru uns vasul de copt
150 g făină
50 g nucă zdrobită
1 linguriță scorțișoară
1 linguriță de esență de vanilie
coaja și zeama de la o portocală
sare
Cum să faceți
- Amestecați prunele cu 2 linguri de zahăr (50 g), scorțișoară după gust, coaja și zeama de la o portocală și puțină vanilie. Tot după gust.
- Într-un bol, amestecați făina cu un praf de sare, 80 de grame de unt rece tăiat cubulețe până obțineți o compoziție nisipoasă. Apoi puneți și nuca zdrobită. Lista de ingrediente o găsiți și în comentarii.
- Ungeți vasul de copt cu unt, turnați prunele cu tot cu zeama lăsată. Deasupra puneți 40 de grame de unt rece și amestecul nisipos.
- Presărați o lingură de zahăr (30 g) și dați la cuptor, la 180 de grade, 30-35 de minute, până desertul capătă crustă aurie.
- Puneți deasupra o cupă generoasă de înghețată și poftă bună vă dorim! Pentru mai multe deserturi ușor de făcut intrați pe cumvaplace.ro și pe canalul nostru de youtube.
Rețetă video
s-ar putea să-ți placă și
Categorii
Newsletter
Etichete
ardei
avocado
bacon
brânză
brânză de vaci
carne tocata
carne tocată
cartofi
cașcaval
ceapă
ceapă roșie
ciocolată
ciuperci
cârnați
căpșuni
dovleac
dovlecei
faina
fasole
foi de plăcintă
foitaj
iaurt
lapte
lămâie
mere
morcovi
mozzarella
măsline
nucă
orez
ou
parmezan
pește
porc
pui
retete fara foc
roșii
smântână
sos de roșii
spanac
telemea
unt
usturoi
varză
vinete