fbpx

Cu ce curățăm frigiderul?

Oricât de multă grijă am avea, frigiderele se murdăresc invariabil. Fie că se mai varsă cutia cu smântână sau borcanul cu iaurt, cutia cu lapte sau sticla cu suc, fie că mai picură de pe un capac. Pentru cei mai mulți dintre noi, curățarea frigiderului nu este cea mai plăcută muncă pe care o avem de făcut. Dar pe care suntem nevoiți să o facem regulat, pentru că frigiderul este locul în care păstrăm majoritatea alimentelor și nu ne dorim să se transforme într-o sursă importantă de bacterii dacă nu îl curățăm așa cum trebuie și la timpul potrivit – o dată la 3-4 săptămâni interiorul, o dată la jumătate de an partea de congelator.

Cu ce soluții curățăm frigiderul?

Cu toate că acum găsim o mulțime de soluții profesionale, destul de scumpe, pentru curățarea frigiderului, avem câteva alternative mai simple și economice, pe care le putem avea în casă:

  • Detergentul de vase. Este o primă opțiune pentru curățarea frigiderelor, dar într-o soluție dizolvată, astfel ne vom chinui destul de mult să îndepărtăm spuma care se va forma. La final, după curățare, toate componentele șterse le vom clăti cu apă curată.
  • Zeama de lămâie. În acest articol, vă împărtășeam câteva dintre lucrurile pe care le putem face în bucătărie având drept ajutor zeama de lămâie. Acidul citric acționează ca un dezinfectant natural pentru a șterge interiorul frigiderului.Tot ce avem de făcut este să pregătim o soluție din apă și zeamă de lămâie, cu care vom șterge toate suprafețele murdare. Nu în ultimul rând, zeama de lămâie este potrivită pentru înlăturarea  mirosurilor neplăcute. 
  • Bicarbonatul de sodiu. Adăugat în aluaturi, le sporește frăgezimea și le face mai pufoase. Dar banalul praf alb are o mulțime de alte secrete, care puse în aplicare ne vor ușura misiunea din bucătărie. Pentru pete mai dificile sau suprafețe mai murdare, putem pregăti o soluție din trei părți de bicarbonat și una de apă. Soluția, cu o densitate mai groasă, acționează și asupra mucegaiului. Pentru o curățare uzuală, tot ce avem de pregătit este o soluție mai lichidă din 1-2 linguri de bicarbonat și ceva mai multă apă.

Orice soluție de curățare vom folosi, după clătirea cu suficient de multă apă, este bine să ștergem interiorul frigiderului cu o cârpă uscată, moale.

Nu se recomandă folosirea bureților abrazivi sau de sârmă și nici a oțetului, care poate ”ataca” plasticul din interiorul electrocasnicului, sau a agenților abrazivi ce conțin nisip, clorură sau acid.

Citiți și CUM ORGANIZĂM FRIGIDERUL

Foto: pixabay.com