fbpx

Cum coacem dovleacul

Dovleacul este un deliciu foarte sănătos, este foarte bogat în fibre, antioxidanţi, betacaroten, minerale şi vitamine. Și îl puteți găti într-o mulțime de feluri, citiți propunerile noastre de meniu cu dovleac. În supă-cremă, copt ori ca umplutură pentru plăcintă sau ștrudel, dovleacul este leguma ce nu ar trebui să vă lipsească din meniul sezonului rece.

Și vă mai spunem un secret, poate nu-l știați. Prin coacere, gustul dovleacului devine și mai intens. Astfel, dacă vreți să-l folosiți într-un desert sau într-o supă-cremă, dovleacul copt este cea mai bună alegere pe care o puteți face.

Ingrediente

  • 1 dovleac

  • Ulei de floarea-soarelui

  • Sare

Cum să faceți

  • Începeți prin a spăla dovleacul cu apă rece, apoi îl ștergeți cu un șervet de hârtie.
  • Pentru a-l felia mai ușor, am folosit un cuțit cu lamă mai lată și nu atât de subțire sau, mai pe scurt, cuțitul bucătarului.
  • Îndepărtați moțul (partea de sus, unde se află codița) și baza dovleacului, ceea ce va asigura stabilitatea dovleacului pe masa de lucru.
  • Tăiați-l apoi felii, potrivit de groase.
  • Folosiți o linguriță/lingură pentru a îndepărta semințele și filamentele.
  • Așezați feliile de dovleac pe tava tapetată cu hârtie de copt, ungeți-le cu foarte puțin ulei, presărați ceva sare și dați la cuptor, la 200 de grade, pentru aproximativ 30 de minute. Timpul de coacere diferă în funcție de mărimea dovleacului și de grosimea feliilor.

Folosiți dovleacul copt simplu, pe post de gustare, fie în câteva rețete absolut delicioase și mai ales sănătoase.

Ați încercat rețeta noastră de ștrudel cu dovleac copt?