fbpx

Cum coacem semințele de dovleac

Când gătim dovleac – dacă nu l-ați încercat încă într-o supă-cremă sau într-un ștrudel ori într-un humus nu știți ce ați pierdut – ne rămân și multe semințe, așa-i? Și cum ne place să le ronțăim când ne adunăm seara în fața televizorului, am zis să vă arătăm și vouă cum le-am pregătit, poate vreți să faceți și voi.
Noi le-am copt, dar voi puteți să le prăjiți într-o tigaie sau să le coaceți în cuptorul cu microunde. Până la urmă, alegeți metoda care vă place cel mai mult și e cea mai simplă pentru voi.

Ingrediente

  • Semințele de la un dovleac

  • Ulei de floarea-soarelui

  • Boia

  • Sare

Cum să faceți

  • După ce ați scos semințele din dovleac, puneți-le într-o strecurătoare și clătiți-le în apă rece. Repetați clătirile până se curăță acea peliculă fină și alunecoasă de pe semințe.
  • După ce s-au scurs bine de apă, puneți semințele de dovleac pe o tavă tapetată cu hârtie de copt.
  • Stropiți-le cu puțin ulei, presărați sare și boiaua preferată.
  • Dați tava la cuptorul încins în prealabil, la 180 de grade, și coaceți semințele până devin rumene. Nu mai mult de 15-20 de minute, timp în care le mai amestecați 1-2 ori.