fbpx

Supă-cremă de dovleac

supă cremă de dovleac

Dovleacul este un deliciu foarte sănătos: sărac în calorii, fără grăsimi saturate ori colesterol. Este foarte bogat în fibre, antioxidanţi, minerale şi vitamine, betacaroten. Și este grozav la gust și când îl folosiți într-un fel principal, sărat, dar și într-un desert. Dacă și vouă vă place, vă lăsăm mai jos o rețetă de supă-cremă de dovleac pe care o puteți găti în jumătate de oră!

supă cremă de dovleac

Supă-cremă de dovleac

5 din 2 votes
Fel: prânz, cinăDificultate ușor
Porții

8

porții
Timp preparare

5

minutes
Timp gătire

25

minutes
Timp total

30

minutes

Ingrediente

  • 1 kg de dovleac copt

  • 250 g bacon

  • 50 g unt

  • 1 lingură de ulei de măsline

  • 2 linguri de smântână

  • 1 ceapă

  • 2 caței de usturoi

  • Sare

  • Piper

Cum să faceți

  • Tăiați baconul în cubulețe. Rumeniți-le în amestecul de unt și ulei, direct în vasul în care vreți să pregătiți supa-cremă de dovleac.
  • Când au devenit crocante, scoateți cubulețele de bacon pe o farfurie pe care ați pus un șervet de hârtie (să absoarbă excesul de grăsime).
  • În grăsimea rămasă, căliți ceapa și usturoiul tocate.
  • Adăugați apoi miezul de dovleac copt, 2 l de apă fierbinte, sare, piper. Aduceți la temperatura de fierbere și țineți pe foc 15-20 de minute.
  • Stingeți focul, adăugați smântâna și pasați supa cu ajutorul unui blender. Gustați și, dacă mai e nevoie, mai puneți sare și piper.
  • Noi am mâncat supa-cremă de dovleac cu crutoane de bacon și a fost minunată. Dar dacă nu vă plac, le puteți înlocui cu crutoane de pâine.

Rețetă video

Tags:
Ne împrietenim?
Abonează-te la canalul nostru de YouTube

Dă-ne un
pe Facebook

Înscrie-te la newsletterul săptămânal