fbpx

Humus cu dovleac copt

Humus cu dovleac copt

Dacă vă place humusul, sperăm că ați încercat și rețeta noastră – humus cu ardei copți, cu siguranță veți îndrăgi rețeta pe care v-o propunem acum. Dovleacul este un ingredient uimitor și este păcat să nu-l includem în meniul nostru. Dacă însă nu se află însă printre ingredientele voastre preferate, poate încercați rețeta cu humus de dovleac copt. Este posibil să vă schimbați părerea despre ”grăsanul portocaliu”.

Humus cu dovleac copt

Humus cu dovleac copt

5.0 from 1 vote
Course: gustareDifficulty: ușor
Porții

4

porții
Timp preparare

10

minutes
Timp gătire

30

minutes
Timp total

40

minutes

Ingrediente

  • 1 dovleac mic, aproximativ 700 g

  • 3 linguri zeamă de lămâie

  • 1 cațel de usturoi, presat

  • 4 linguri de pastă de susan

  • 1/2 linguriță sare

  • 1/2 linguriță boia (opțional)

  • Câteva nuci (pentru decor)

  • Ulei de măsline

Cum să faceți

  • Încingeți cuptorul la 200 de grade. Tapetați o tavă cu hârtie de copt și așezați deasupra feliile de dovleac unse cu puțin ulei. Coaceți aproximativ 30 de minute sau până miezul dovleacului s-a înmuiat.
  • Scoateți și lăsați să se răcorească 5 minute. Curățați pulpa dovleacului și o puneți într-un blender împreună cu pasta de susan, usturoiul, sare și zeamă de lămâie după gust. Mixați până obțineți o pastă fină.
  • Dacă pasta este prea groasă, adăugați 1-2 linguri de apă pentru a o subția.
  • Puneți humusul de dovleac copt într-un bol, turnați deasupra puțin ulei amestecat cu boiaua preferată și presărați nucile trase într-o tigaie, fără ulei.
Tags: