fbpx

Cum facem un avocado să se coacă mai repede

  • Home
  • Utile
  • Cum facem un avocado să se coacă mai repede

Nu de puține ori ne-am păcălit atunci când am cumpărat un avocado. Și aici nu ne referim la fructele frumos împachetate care au etichetele ”ready-to-eat”, adică numai bune de mâncat, și care au și un preț ceva mai ridicat. Ci la acele fructe de avocado pe care le găsim ambalate în săculeți sau care se vând la bucată.

Dacă ați fost dezamăgiți, sperăm doar că nu ați renunțat să le mai cumpărați, mai ales că vă vom spune câteva trucuri pe care să le aplicați pentru a grăbi coacerea fructelor de avocado:

Depozitate în pungă de hârtie

Puneți fructele de avocado într-o pungă de hârtie, dar nu singure, ci alături de un măr sau de o banană (sau de mai multe). Strângeți punga la gură. Coaja merelor și cea a bananelor conține etilen, un gaz care favorizează coacerea rapidă a fructelor de avocado. Țineți punga la temperatura camerei, nu la rece. Orientativ, fructele de avocado ar putea fi bune de mâncat în 1-2 zile.

Împachetate în hârtie de ziar

Împachetați fiecare avocado în hârtie de ziar, cât mai etanș, și păstrați-le câteva zile într-un loc întunecat (dulap de bucătărie, cămară). Dacă afară este mai cald, verificați fructele în fiecare zi, pentru că se vor coace mai repede. Orientativ, durează cam 2-4 zile până când un avocado devine moale și perfect pentru guacamole.

La cuptor, 10 minute

Înfășurați fructul în folie de aluminiu și îl dați la cuptorul încins în prealabil la 200 de grade. Nu-l coaceți mai mult de 10 minute, iar după ce s-a răcit îndepărtați folia.

Cum alegeți un avocado:

  • Culoarea trebuie să fie uniformă, iar coaja fără pete.
  • Când strângeți în palmă un avocado, el trebuie să fie ferm și puțin moale la suprafață.
  • Uitați-vă la codița fructului. Dacă o îndepărtați, ar trebui să fie verde dedesubt. Dacă este maroniu, fructul este deja mult prea copt.
  • Dacă alegeți un avocado pentru un sandviș sau pentru guacamole ori pentru un desert cu ciocolată, alegeți soiul care are coaja maronie, aproape violet – are pulpa foarte cremoasă, aproape untoasă.
  • Dacă alegeți un avocado pentru salată sau pentru a-l umple, alegeți un soi cu coajă netedă și verde (sunt și ceva mai mari ca dimensiune) – pulpa este mai puțin cremoasă și gustul este mai puțin intens.

Foto: pixabay.com