Ce spuneți de un desert rapid cu mascarpone și sos de prune? Este atât de ușor de pregătit, încât ar fi păcat să nu-l încercați. Și dacă nu aveți 10 minute răgaz pentru a face sosul de fructe, îl puteți înlocui cu gem sau dulceață, dacă le aveți deja în cămara cu bunătăți.
Desert rapid cu mascarpone și sos de prune
Porții
2
porțiiTimp preparare
10
minutesTimp gătire
10
minutesTimp total
20
minutesIngrediente
1 pachet mic de pișcoturi
1 cutie de mascarpone
20 prune
5 linguri de zahăr
2 batoane de scorțișoară
1 plic de zahăr vanilat
1 linguriță de scorțișoară
1 linguriță de rom (sau esență de rom)
Cum să faceți
- Puneți la fiert prunele curățate de sâmburi cu zahărul, vanilia și batoanele de scorțișoară. Lăsați să dea câteva clocote, doar cât să se lege.
- Amestecați crema mascarpone cu alcoolul, pe care îl puteți înlocui cu esență, mai ales dacă mănâncă și copiii.
- Rupeți pișcoturile direct în cupe/pahare mai înalte, adăugați sos de prune, cremă și repetați cele trei straturi. Pudrați deasupra cu scorțișoară. Poftă bună!
Rețetă video
Tags: mascarponeprune
s-ar putea să-ți placă și
Categorii
Newsletter
Etichete
ardei
avocado
bacon
brânză
brânză de vaci
carne tocata
carne tocată
cartofi
cașcaval
ceapă
ceapă roșie
ciocolată
ciuperci
cârnați
căpșuni
dovleac
dovlecei
faina
fasole
foi de plăcintă
foitaj
iaurt
lapte
lămâie
mere
morcovi
mozzarella
măsline
nucă
orez
ou
parmezan
pește
porc
pui
retete fara foc
roșii
smântână
sos de roșii
spanac
telemea
unt
usturoi
varză
vinete