Când am pregătit rețeta de dovlecei umpluți cu carne de pui și roșii ne-am gândit că ar putea fi pe placul întregii familii, de la mic la mare. Dovleceii au puține calorii, sunt bogați în fibre și conțin vitamine atât în miez, cât și în coajă. Și se gătesc foarte ușor. Vedeți cum am făcut și rețeta de dovlecei cu brânză la cuptor.
Dovlecei umpluți cu carne de pui și roșii
Porții
4
porțiiTimp preparare
20
minutesTimp gătire
30
minutesTimp total
50
minutesIngrediente
4 dovlecei
1 piept de pui
1 ceapă mică
2 caței de usturoi
50 g mozzarella rasă (sau cașcaval)
1 roșie mare
2 linguri de ulei de măsline
Pătrunjel verde
Oregano (sau cimbru ori un mix de plante aromatice)
2 linguri smântână (opțional)
Sare
Piper
Cum să faceți
- Tăiați dovleceii pe lungime și scobiți miezul cu ajutorul unei lingurițe. Puneți-l deoparte.
- Tăiați fin ceapa și usturoiul și cubulețe carnea de pui.
- Încingeți o lingură de ulei într-o tigaie și căliți ceapa și usturoiul, doar cât să se înmoaie. Puneți apoi cubulețele de carne. Țineți pe foc 5 minute, apoi adăugați miezul de la dovlecei, tăiat cubulețe. Amestecați și asezonați cu sare, piper și oregano.
- Țineți pe foc 10 minute, nu mai mult. Dați deoparte și adăugați roșia tăiată cubulețe, pătrunjelul și cașcavalul. Dacă amestecul vi se pare prea uscat, completați cu smântâna.
- Umpleți dovleceii cu compoziția de mai sus, așezați-i într-o tavă și stropiți cu uleiul rămas. Dați la cuptorul preîncălzit, la 200 de grade, și coaceți 25-30 de minute.
s-ar putea să-ți placă și
Categorii
Newsletter
Etichete
ardei
avocado
bacon
brânză
brânză de vaci
carne tocata
carne tocată
cartofi
cașcaval
ceapă
ceapă roșie
ciocolată
ciuperci
cârnați
căpșuni
dovleac
dovlecei
faina
fasole
foi de plăcintă
foitaj
iaurt
lapte
lămâie
mere
morcovi
mozzarella
măsline
nucă
orez
ou
parmezan
pește
porc
pui
retete fara foc
roșii
smântână
sos de roșii
spanac
telemea
unt
usturoi
varză
vinete