fbpx

Dovlecei umpluți cu carne de pui și roșii

dovlecei umpluți cu carne de pui și roșii

Când am pregătit rețeta de dovlecei umpluți cu carne de pui și roșii ne-am gândit că ar putea fi pe placul întregii familii, de la mic la mare. Dovleceii au puține calorii, sunt bogați în fibre și conțin vitamine atât în miez, cât și în coajă. Și se gătesc foarte ușor. Vedeți cum am făcut și rețeta de dovlecei cu brânză la cuptor.

dovlecei umpluți cu carne de pui și roșii

Dovlecei umpluți cu carne de pui și roșii

5.0 from 2 votes
Course: prânz, cinăDifficulty: ușor
Porții

4

porții
Timp preparare

20

minutes
Timp gătire

30

minutes
Timp total

50

minutes

Ingrediente

  • 4 dovlecei

  • 1 piept de pui

  • 1 ceapă mică

  • 2 caței de usturoi

  • 50 g mozzarella rasă (sau cașcaval)

  • 1 roșie mare

  • 2 linguri de ulei de măsline

  • Pătrunjel verde

  • Oregano (sau cimbru ori un mix de plante aromatice)

  • 2 linguri smântână (opțional)

  • Sare

  • Piper

Cum să faceți

  • Tăiați dovleceii pe lungime și scobiți miezul cu ajutorul unei lingurițe. Puneți-l deoparte.
  • Tăiați fin ceapa și usturoiul și cubulețe carnea de pui.
  • Încingeți o lingură de ulei într-o tigaie și căliți ceapa și usturoiul, doar cât să se înmoaie. Puneți apoi cubulețele de carne. Țineți pe foc 5 minute, apoi adăugați miezul de la dovlecei, tăiat cubulețe. Amestecați și asezonați cu sare, piper și oregano.
  • Țineți pe foc 10 minute, nu mai mult. Dați deoparte și adăugați roșia tăiată cubulețe, pătrunjelul și cașcavalul. Dacă amestecul vi se pare prea uscat, completați cu smântâna.
  • Umpleți dovleceii cu compoziția de mai sus, așezați-i într-o tavă și stropiți cu uleiul rămas. Dați la cuptorul preîncălzit, la 200 de grade, și coaceți 25-30 de minute.
Tags: