fbpx

Drob de ciuperci

Drob de ciuperci

Dacă nu vă dați în vând după drobul de carne, cel de ciuperci este o opțiune foarte gustoasă și ușor de pregătit. Poftă bună și vouă!

Drob de ciuperci

Drob de ciuperci

5 from 2 votes
Course: gustare, prânz, cinăDifficulty: ușor
Porții

8

porții
Timp preparare

20

minutes
Timp gătire

30

minutes
Timp total

50

minutes

Ingrediente

  • 1 kg 1 de ciuperci

  • 50 g 50 unt + extra pentru uns tava

  • Ulei de floarea-soarelui

  • 4 4 ouă

  • 2 2 legături de ceapă verde

  • 2 2 legături de usturoi verde (sau leurdă)

  • 1 1 legătură de mărar

  • 1 1 legătură de pătrunjel

  • 5 5 linguri de pesmet

  • Cimbru

  • Pastă de roșii

  • Sare

  • Piper

Cum să faceți

  • Căliți ciupercile tăiate în amestecul de unt și puțin ulei. După ce a scăzut tot lichidul (ciupercile lasă destul de multă apă), închideți focul, puneți sare și piper după gust. Le mărunțiți apoi (dar nu foarte fin) într-un robot. Sau le tăiați cu cuțitul, dacă aveți ceva mai mult timp.
  • Căliți ceapa și usturoiul în puțin ulei încins, dar nu pentru mult timp, să rămână aldente.
  • Adăugați-le peste ciuperci, puneți și ouăle bătute, verdeața tocată mărunt, condimentați cu cimbru, sare și piper după gust
  • Amestecați bine și adăugați câteva linguri de pesmet, cât să lege compoziția de ciuperci. Noi am adăugat 5 linguri de pesmet.
  • Ungeți cu unt și tapetați cu hârtie sau pesmet o formă de copt (20-22 cm lungime). Turnați compoziția și ungeți deasupra cu pastă de roșii.
  • Coaceți la 180 de grade pentru 30-40 de minute.

Rețetă video

Tags: