Dacă nu vă dați în vând după drobul de carne, cel de ciuperci este o opțiune foarte gustoasă și ușor de pregătit. Poftă bună și vouă!
Drob de ciuperci
Porții
8
porțiiTimp preparare
20
minutesTimp gătire
30
minutesTimp total
50
minutesIngrediente
1 kg de ciuperci
50 g unt + extra pentru uns tava
Ulei de floarea-soarelui
4 ouă
2 legături de ceapă verde
2 legături de usturoi verde (sau leurdă)
1 legătură de mărar
1 legătură de pătrunjel
5 linguri de pesmet
Cimbru
Pastă de roșii
Sare
Piper
Cum să faceți
- Căliți ciupercile tăiate în amestecul de unt și puțin ulei. După ce a scăzut tot lichidul (ciupercile lasă destul de multă apă), închideți focul, puneți sare și piper după gust. Le mărunțiți apoi (dar nu foarte fin) într-un robot. Sau le tăiați cu cuțitul, dacă aveți ceva mai mult timp.
- Căliți ceapa și usturoiul în puțin ulei încins, dar nu pentru mult timp, să rămână aldente.
- Adăugați-le peste ciuperci, puneți și ouăle bătute, verdeața tocată mărunt, condimentați cu cimbru, sare și piper după gust
- Amestecați bine și adăugați câteva linguri de pesmet, cât să lege compoziția de ciuperci. Noi am adăugat 5 linguri de pesmet.
- Ungeți cu unt și tapetați cu hârtie sau pesmet o formă de copt (20-22 cm lungime). Turnați compoziția și ungeți deasupra cu pastă de roșii.
- Coaceți la 180 de grade pentru 30-40 de minute.
Rețetă video
s-ar putea să-ți placă și
Categorii
Newsletter
Etichete
ardei
avocado
bacon
brânză
brânză de vaci
carne tocata
carne tocată
cartofi
cașcaval
ceapă
ceapă roșie
ciocolată
ciuperci
cârnați
căpșuni
dovleac
dovlecei
faina
fasole
foi de plăcintă
foitaj
iaurt
lapte
lămâie
mere
morcovi
mozzarella
măsline
nucă
orez
ou
parmezan
pește
porc
pui
retete fara foc
roșii
smântână
sos de roșii
spanac
telemea
unt
usturoi
varză
vinete