fbpx

Drob de ciuperci

Drob de ciuperci

Dacă nu vă dați în vând după drobul de carne, cel de ciuperci este o opțiune foarte gustoasă și ușor de pregătit. Poftă bună și vouă!

Drob de ciuperci

Drob de ciuperci

5.0 from 2 votes
Course: gustare, prânz, cinăDifficulty: ușor
Porții

8

porții
Timp preparare

20

minutes
Timp gătire

30

minutes
Timp total

50

minutes

Ingrediente

  • 1 kg de ciuperci

  • 50 g unt + extra pentru uns tava

  • Ulei de floarea-soarelui

  • 4 ouă

  • 2 legături de ceapă verde

  • 2 legături de usturoi verde (sau leurdă)

  • 1 legătură de mărar

  • 1 legătură de pătrunjel

  • 5 linguri de pesmet

  • Cimbru

  • Pastă de roÈ™ii

  • Sare

  • Piper

Cum să faceți

  • CăliÈ›i ciupercile tăiate în amestecul de unt È™i puÈ›in ulei. După ce a scăzut tot lichidul (ciupercile lasă destul de multă apă), închideÈ›i focul, puneÈ›i sare È™i piper după gust. Le mărunÈ›iÈ›i apoi (dar nu foarte fin) într-un robot. Sau le tăiaÈ›i cu cuÈ›itul, dacă aveÈ›i ceva mai mult timp.
  • CăliÈ›i ceapa È™i usturoiul în puÈ›in ulei încins, dar nu pentru mult timp, să rămână aldente.
  • AdăugaÈ›i-le peste ciuperci, puneÈ›i È™i ouăle bătute, verdeaÈ›a tocată mărunt, condimentaÈ›i cu cimbru, sare È™i piper după gust
  • AmestecaÈ›i bine È™i adăugaÈ›i câteva linguri de pesmet, cât să lege compoziÈ›ia de ciuperci. Noi am adăugat 5 linguri de pesmet.
  • UngeÈ›i cu unt È™i tapetaÈ›i cu hârtie sau pesmet o formă de copt (20-22 cm lungime). TurnaÈ›i compoziÈ›ia È™i ungeÈ›i deasupra cu pastă de roÈ™ii.
  • CoaceÈ›i la 180 de grade pentru 30-40 de minute.

Rețetă video

Tags: