fbpx

Drob de ficăței de pui

drob de ficatei de pui

Ideală pentru cei care nu se dau în vânt după carnea de miel, rețeta de drob de ficăței de pui este antreul potrivit pentru masa de sărbătoare.

Drob de ficăței de pui

5.0 from 1 vote
Course: gustări / aperitiveDifficulty: ușor
Porții

4

porții
Timp preparare

30

minutes
Timp gătire

40

minutes
Timp total

1

hour 

10

minutes

Ingrediente

  • 800 g ficăței de pasăre

  • 6 fire de ceapă verde

  • 6 fire de usturoi verde

  • 1 legătură de pătrunjel verde

  • 1 legătură de mărar verde

  • 2 linguri cu smântână

  • 4 ouă

  • 50 g unt + extra

  • 100 ml ulei

  • 50 ml vin alb

  • 4 linguri cu pesmet fin

  • Sare

  • Piper

Cum să faceți

  • Curăță ficățeii, pune-i într-o sită È™i dă-i sub un jet de apă rece, apoi lasă-i câteva minute să se scurgă.
  • ÃŽntre timp, taie mărunt cepele È™i usturoiul. Separat, verdeÈ›urile.
  • ÃŽncinge untul cu 50 ml ulei È™i căleÈ™te ficățeii, pe foc mediu. Când a scăzut zeama, adaugă vinul È™i mai È›ine pe foc 2-3 minute. Sărează È™i pipărează la final. Scoate ficățeii într-un castron È™i lasă-i 10 minute, să se răcorească.
  • Separat, căleÈ™te în uleiul rămas ceapa È™i usturoiul, doar cât să se înmoaie puÈ›in. Ia de pe foc.
  • Taie ficățeii în bucăți mici, nu-È›i va lua prea mult timp. Pune-i într-un castron încăpător. Adaugă legumele călite, ouăle bătute separat, smântâna, pesmetul, sare È™i piper. Amestecă È™i la final pune È™i verdeÈ›urile tocate.
  • Unge forma de copt cu puÈ›in unt, tapeteaz-o cu hârtie de copt È™i toarnă umplutura pentru drob cu ficăței de pui. Nivelează È™i pune deasupra 3-4 bucăți foarte mici de unt (nu mai mari ca un bob de fasole).
  • Dă la cuptorul preîncălzit È™i coace 25-30 de minute la foc potrivit. După 20 de minute, încearcă drobul cu scobitoarea-test È™i dacă aceasta iese curată din compoziÈ›ie, drobul este copt.

Sfaturi

  • Pentru o culoare rumenă, înainte de a băga tava la cuptor, unge drobul cu un strat fin de pastă de roÈ™ii sau cu puÈ›ină smântână amestecată cu boia dulce de ardei.
Tags: