Ideală pentru cei care nu se dau în vânt după carnea de miel, rețeta de drob de ficăței de pui este antreul potrivit pentru masa de sărbătoare.
Drob de ficăței de pui
Porții
4
porțiiTimp preparare
30
minutesTimp gătire
40
minutesTimp total
1
hour10
minutesIngrediente
800 g ficăței de pasăre
6 fire de ceapă verde
6 fire de usturoi verde
1 legătură de pătrunjel verde
1 legătură de mărar verde
2 linguri cu smântână
4 ouă
50 g unt + extra
100 ml ulei
50 ml vin alb
4 linguri cu pesmet fin
Sare
Piper
Cum să faceți
- Curăță ficățeii, pune-i într-o sită și dă-i sub un jet de apă rece, apoi lasă-i câteva minute să se scurgă.
- Între timp, taie mărunt cepele și usturoiul. Separat, verdețurile.
- Încinge untul cu 50 ml ulei și călește ficățeii, pe foc mediu. Când a scăzut zeama, adaugă vinul și mai ține pe foc 2-3 minute. Sărează și pipărează la final. Scoate ficățeii într-un castron și lasă-i 10 minute, să se răcorească.
- Separat, călește în uleiul rămas ceapa și usturoiul, doar cât să se înmoaie puțin. Ia de pe foc.
- Taie ficățeii în bucăți mici, nu-ți va lua prea mult timp. Pune-i într-un castron încăpător. Adaugă legumele călite, ouăle bătute separat, smântâna, pesmetul, sare și piper. Amestecă și la final pune și verdețurile tocate.
- Unge forma de copt cu puțin unt, tapeteaz-o cu hârtie de copt și toarnă umplutura pentru drob cu ficăței de pui. Nivelează și pune deasupra 3-4 bucăți foarte mici de unt (nu mai mari ca un bob de fasole).
- Dă la cuptorul preîncălzit și coace 25-30 de minute la foc potrivit. După 20 de minute, încearcă drobul cu scobitoarea-test și dacă aceasta iese curată din compoziție, drobul este copt.
Sfaturi
- Pentru o culoare rumenă, înainte de a băga tava la cuptor, unge drobul cu un strat fin de pastă de roșii sau cu puțină smântână amestecată cu boia dulce de ardei.
Tags: ficăței de pui
s-ar putea să-ți placă și
Categorii
Newsletter
Etichete
ardei
avocado
bacon
brânză
brânză de vaci
carne tocata
carne tocată
cartofi
cașcaval
ceapă
ceapă roșie
ciocolată
ciuperci
cârnați
căpșuni
dovleac
dovlecei
faina
fasole
foi de plăcintă
foitaj
iaurt
lapte
lămâie
mere
morcovi
mozzarella
măsline
nucă
orez
ou
parmezan
pește
porc
pui
retete fara foc
roșii
smântână
sos de roșii
spanac
telemea
unt
usturoi
varză
vinete