fbpx

Drob de miel

drob de miel

Drobul de miel este acel preparat tradițional care nu lipsește de pe masa de Paște. Nu necesită tehnici deosebite de preparare, dar este destul de laborios de pregătit. Dar și gustul este pe măsură!

drob de miel

Drob de miel

5.0 from 2 votes
Course: prânz, gustareDifficulty: ușor
Porții

8

porții
Timp preparare

45

minutes
Timp gătire

1

hour 
Timp total

1

hour 

45

minutes

Ingrediente

  • 1 kg organe de miel (ficat, inimă, splină, rinichi, plămâni)

  • 4 ouă mari

  • 2 legături de ceapă verde

  • 1 legătură de usturoi verde

  • 1 legătură de pătrunjel

  • 1 legătură de mărar

  • 2 frunze de dafin

  • 1 crenguță de cimbru uscat

  • 3 linguri de ulei de floarea-soarelui

  • 50 g unt + extra pentru uns

  • Pesmet (opțional)

  • Oțet (opțional)

  • Sare

  • Piper

Cum să faceți

  • Dacă folosiți și rinichi, îi curățați de pielițe și îi tăiați pe lungime. Apoi îi puneți în apă în care ați adăugat și puțin oțet sau zeamă de lămâie și îi lăsați 10-15 minute. Curățați de pielițe și restul organelor și tăiați-le potrivit de mari. Le puneți la fiert în apă cu sare, dafin și cimbru și le lăsați doar 10 minute din clipa în care apa fierbe. Le strecurați și le lăsați să se răcească.
  • Între timp, tăiați mărunt ceapa și usturoiul și ceva mai fin verdețurile.
  • După ce organele s-au răcit, puneți-le la călit într-un amestec de unt și ulei. Le țineți pe foc doar cât să capete o ușoară crustă aurie. Le scoateți într-un castron și după ce s-au răcorit, cât să nu vă frigeți la degete, le tocați cu cuțitul.
  • În grăsimea rămasă (sau mai adăugați puțin unt, dacă e cazul), căliți pentru 5 minute ceapa și usturoiul. Apoi le puneți într-un castron încăpător împreună cu organele de miel, mărarul și pătrunjelul, sare și piper. Amestecați și gustați. Vedeți dacă mai trebuie sare și piper. Apoi adăugați ouăle bătute și omogenizați compoziția. Dacă nu este suficient de legată, mai adăugați un ou bătut separat.
  • Ungeți o tavă de cozonac cu unt, din belșug, și pudrați-o cu pesmet, dacă doriți. Puneți compoziția de drob și o coaceți în cuptorul preîncălzit la 180°C, treapta medie pentru cuptoarele pe gaz, pentru aproximativ o oră.
  • Lăsați drobul să se răcească și abia apoi îl tăiați.

Sfaturi

  • Drobul este copt când marginile se desprind singure de tavă și este rumenit deasupra.
Tags: