Drobul de miel este acel preparat tradițional care nu lipsește de pe masa de Paște. Nu necesită tehnici deosebite de preparare, dar este destul de laborios de pregătit. Dar și gustul este pe măsură!
Drob de miel
Porții
8
porțiiTimp preparare
45
minutesTimp gătire
1
hourTimp total
1
hour45
minutesIngrediente
1 kg organe de miel (ficat, inimă, splină, rinichi, plămâni)
4 ouă mari
2 legături de ceapă verde
1 legătură de usturoi verde
1 legătură de pătrunjel
1 legătură de mărar
2 frunze de dafin
1 crenguță de cimbru uscat
3 linguri de ulei de floarea-soarelui
50 g unt + extra pentru uns
Pesmet (opțional)
Oțet (opțional)
Sare
Piper
Cum să faceți
- Dacă folosiți și rinichi, îi curățați de pielițe și îi tăiați pe lungime. Apoi îi puneți în apă în care ați adăugat și puțin oțet sau zeamă de lămâie și îi lăsați 10-15 minute. Curățați de pielițe și restul organelor și tăiați-le potrivit de mari. Le puneți la fiert în apă cu sare, dafin și cimbru și le lăsați doar 10 minute din clipa în care apa fierbe. Le strecurați și le lăsați să se răcească.
- Între timp, tăiați mărunt ceapa și usturoiul și ceva mai fin verdețurile.
- După ce organele s-au răcit, puneți-le la călit într-un amestec de unt și ulei. Le țineți pe foc doar cât să capete o ușoară crustă aurie. Le scoateți într-un castron și după ce s-au răcorit, cât să nu vă frigeți la degete, le tocați cu cuțitul.
- În grăsimea rămasă (sau mai adăugați puțin unt, dacă e cazul), căliți pentru 5 minute ceapa și usturoiul. Apoi le puneți într-un castron încăpător împreună cu organele de miel, mărarul și pătrunjelul, sare și piper. Amestecați și gustați. Vedeți dacă mai trebuie sare și piper. Apoi adăugați ouăle bătute și omogenizați compoziția. Dacă nu este suficient de legată, mai adăugați un ou bătut separat.
- Ungeți o tavă de cozonac cu unt, din belșug, și pudrați-o cu pesmet, dacă doriți. Puneți compoziția de drob și o coaceți în cuptorul preîncălzit la 180°C, treapta medie pentru cuptoarele pe gaz, pentru aproximativ o oră.
- Lăsați drobul să se răcească și abia apoi îl tăiați.
Sfaturi
- Drobul este copt când marginile se desprind singure de tavă și este rumenit deasupra.
Tags: miel
s-ar putea să-ți placă și
Categorii
Newsletter
Etichete
ardei
avocado
bacon
brânză
brânză de vaci
carne tocata
carne tocată
cartofi
cașcaval
ceapă
ceapă roșie
ciocolată
ciuperci
cârnați
căpșuni
dovleac
dovlecei
faina
fasole
foi de plăcintă
foitaj
iaurt
lapte
lămâie
mere
morcovi
mozzarella
măsline
nucă
orez
ou
parmezan
pește
porc
pui
retete fara foc
roșii
smântână
sos de roșii
spanac
telemea
unt
usturoi
varză
vinete