fbpx

Drob din carne tocată de porc

Drob din carne tocată de porc
top-shop.ro

Nu toată lumea agreează carnea de miel sau de oaie, așa că vă propunem un drob din carne tocată de porc sau drob fals, dacă vreți să-i spuneți așa. Este o rețetă foarte simplă și ușor de pregătit. În doar 10 minute l-ați dat la cuptor!

Drob din carne tocată de porc

Drob din carne tocată de porc

5 din 2 votes
Fel: prânz, cinăDificultate ușor
Porții

8

porții
Timp preparare

15

minutes
Timp gătire

45

minutes
Total time

1

hour 

Ingrediente

  • 1 kg de carne tocată de porc (poate fi și amestec, porc și vită)

  • 1 legătură de ceapă verde

  • 1 legătură de usturoi verde

  • 125 g pesmet + extra (pentru tapetat forma de copt)

  • 1 legătură de pătrunjel

  • 1 legătură de mărar

  • 2 linguri de sos Worcestershire (opțional)

  • 2 lingurițe de pastă de roșii

  • 2 lingurițe de muștar (am folosit Dijon)

  • 1 ou

  • Sare

  • Piper

  • Unt (pentru uns tava)

  • Ketchup (pentru uns deasupra)

  • Pentru sos
  • 20 g unt ( o linguriță)

  • 2 caței de usturoi, zdrobiți

  • 1 lingură de coniac (opțional)

  • 2 linguri sos Worcestershire

  • 1 lingură de smântână

  • 1 lingură pastă de roșii

Cum să faceți

  • Încălziți cuptorul la 180 de grade. Ungeți cu puțin unt o tavă de copt (am folosit una cu dimensiunile de 23×12 cm) și tapetați-o cu pesmet.
  • Într-un castron, amestecați carnea tocată cu restul ingredientelor. Asezonați cu sare și piper după gust.
  • Puneți compoziția în tavă și presați ușor cu o lingură. Presărați deasupra foarte puțin pesmet. Coaceți 45 de minute. Cu 5 minute înainte de a fi gata, scoateți tava și ungeți drobul cu puțin ketchup (sau pastă de tomate, smântână sau iaurt gras), apoi mai dați la cuptor. Lăsați să se răcească în forma de copt.
  • Între timp, pregătiți sosul. Topiți untul într-o crăticioară, adăugați usturoiul pisat, apoi coniacul. Lăsați să dea un clocot, să iasă alcoolul, și puneți restul ingredientelor. Amestecați și dați deoparte.
  • După ce feliați drobul, puneți deasupra sosul foarte gustos. Poftă bună!

Rețetă video

Sfaturi

  • Cel mai potrivit înlocuitor pentru sosul Worcestershire, dacă nu-l aveți, este oțetul balsamic sau crema de oțet balsamic. Proporția este de 1:1. Alți înlocuitori pot fi sosul de soia, la care adăugați o linguriță de zahăr, și sosul barbeque.
Tags:
Ne împrietenim?
Abonează-te la canalul nostru de YouTube

Dă-ne un
 

pe Facebook


Înscrie-te la newsletterul săptămânal