fbpx

Drob din carne tocată de porc

Drob din carne tocată de porc

Nu toată lumea agreează carnea de miel sau de oaie, așa că vă propunem un drob din carne tocată de porc sau drob fals, dacă vreți să-i spuneți așa. Este o rețetă foarte simplă și ușor de pregătit. În doar 10 minute l-ați dat la cuptor!

Drob din carne tocată de porc

Drob din carne tocată de porc

5.0 from 2 votes
Course: prânz, cinăDifficulty: ușor
Porții

8

porții
Timp preparare

15

minutes
Timp gătire

45

minutes
Total time

1

hour 

Ingrediente

  • 1 kg de carne tocată de porc (poate fi și amestec, porc și vită)

  • 1 legătură de ceapă verde

  • 1 legătură de usturoi verde

  • 125 g pesmet + extra (pentru tapetat forma de copt)

  • 1 legătură de pătrunjel

  • 1 legătură de mărar

  • 2 linguri de sos Worcestershire (opțional)

  • 2 lingurițe de pastă de roșii

  • 2 lingurițe de muștar (am folosit Dijon)

  • 1 ou

  • Sare

  • Piper

  • Unt (pentru uns tava)

  • Ketchup (pentru uns deasupra)

  • Pentru sos
  • 20 g unt ( o linguriță)

  • 2 caței de usturoi, zdrobiți

  • 1 lingură de coniac (opțional)

  • 2 linguri sos Worcestershire

  • 1 lingură de smântână

  • 1 lingură pastă de roșii

Cum să faceți

  • Încălziți cuptorul la 180 de grade. Ungeți cu puțin unt o tavă de copt (am folosit una cu dimensiunile de 23×12 cm) și tapetați-o cu pesmet.
  • Într-un castron, amestecați carnea tocată cu restul ingredientelor. Asezonați cu sare și piper după gust.
  • Puneți compoziția în tavă și presați ușor cu o lingură. Presărați deasupra foarte puțin pesmet. Coaceți 45 de minute. Cu 5 minute înainte de a fi gata, scoateți tava și ungeți drobul cu puțin ketchup (sau pastă de tomate, smântână sau iaurt gras), apoi mai dați la cuptor. Lăsați să se răcească în forma de copt.
  • Între timp, pregătiți sosul. Topiți untul într-o crăticioară, adăugați usturoiul pisat, apoi coniacul. Lăsați să dea un clocot, să iasă alcoolul, și puneți restul ingredientelor. Amestecați și dați deoparte.
  • După ce feliați drobul, puneți deasupra sosul foarte gustos. Poftă bună!

    SFATUL NOSTRU. Cel mai potrivit înlocuitor pentru sosul Worcestershire, dacă nu-l aveți, este oțetul balsamic sau crema de oțet balsamic. Proporția este de 1:1. Alți înlocuitori pot fi sosul de soia, la care adăugați o linguriță de zahăr, și sosul barbeque.

Rețetă video

Ce zice doctorul în nutriție Laura ene

  • Puteți să alegeți pentru acest preparat orice fel de carnea macră, fără grăsime vizibilă – de porc, pui sau vită, pentru o digestie ușoara și un conținut redus de grăsimi saturate și colesterol. Iar sosul puteți să-l faceți din iaurt grecesc 10% sau smântână 12%, cu roșii și usturoi, pentru a economisi cât mai multe calorii – pentru sănătate și siluetă.
Tags: