fbpx

Drob din carne tocată de porc

Drob din carne tocată de porc

Nu toată lumea agreează carnea de miel sau de oaie, așa că vă propunem un drob din carne tocată de porc sau drob fals, dacă vreți să-i spuneți așa. Este o rețetă foarte simplă și ușor de pregătit. În doar 10 minute l-ați dat la cuptor!

Drob din carne tocată de porc

Drob din carne tocată de porc

5 from 2 votes
Course: prânz, cinăDifficulty: ușor
Porții

8

porții
Timp preparare

15

minutes
Timp gătire

45

minutes
Total time

1

hour 

Ingrediente

  • 1 kg 1 de carne tocată de porc (poate fi și amestec, porc și vită)

  • 1 legătură 1 de ceapă verde

  • 1 legătură 1 de usturoi verde

  • 125 g 125 pesmet + extra (pentru tapetat forma de copt)

  • 1 legătură 1 de pătrunjel

  • 1 legătură 1 de mărar

  • 2 linguri 2 de sos Worcestershire (opțional)

  • 2 lingurițe 2 de pastă de roșii

  • 2 lingurițe 2 de muștar (am folosit Dijon)

  • 1 1 ou

  • Sare

  • Piper

  • Unt (pentru uns tava)

  • Ketchup (pentru uns deasupra)

  • Pentru sos
  • 20 g 20 unt ( o linguriță)

  • 2 2 caței de usturoi, zdrobiți

  • 1 lingură 1 de coniac (opțional)

  • 2 linguri 2 sos Worcestershire

  • 1 lingură 1 de smântână

  • 1 lingură 1 pastă de roșii

Cum să faceți

  • Încălziți cuptorul la 180 de grade. Ungeți cu puțin unt o tavă de copt (am folosit una cu dimensiunile de 23×12 cm) și tapetați-o cu pesmet.
  • Într-un castron, amestecați carnea tocată cu restul ingredientelor. Asezonați cu sare și piper după gust.
  • Puneți compoziția în tavă și presați ușor cu o lingură. Presărați deasupra foarte puțin pesmet. Coaceți 45 de minute. Cu 5 minute înainte de a fi gata, scoateți tava și ungeți drobul cu puțin ketchup (sau pastă de tomate, smântână sau iaurt gras), apoi mai dați la cuptor. Lăsați să se răcească în forma de copt.
  • Între timp, pregătiți sosul. Topiți untul într-o crăticioară, adăugați usturoiul pisat, apoi coniacul. Lăsați să dea un clocot, să iasă alcoolul, și puneți restul ingredientelor. Amestecați și dați deoparte.
  • După ce feliați drobul, puneți deasupra sosul foarte gustos. Poftă bună!

Rețetă video

Sfaturi

  • Cel mai potrivit înlocuitor pentru sosul Worcestershire, dacă nu-l aveți, este oțetul balsamic sau crema de oțet balsamic. Proporția este de 1:1. Alți înlocuitori pot fi sosul de soia, la care adăugați o linguriță de zahăr, și sosul barbeque.
Tags: