Nu toată lumea agreează carnea de miel sau de oaie, așa că vă propunem un drob din carne tocată de porc sau drob fals, dacă vreți să-i spuneți așa. Este o rețetă foarte simplă și ușor de pregătit. În doar 10 minute l-ați dat la cuptor!
Drob din carne tocată de porc
8
porții15
minutes45
minutes1
hourIngrediente
1 kg de carne tocată de porc (poate fi și amestec, porc și vită)
1 legătură de ceapă verde
1 legătură de usturoi verde
125 g pesmet + extra (pentru tapetat forma de copt)
1 legătură de pătrunjel
1 legătură de mărar
2 linguri de sos Worcestershire (opțional)
2 lingurițe de pastă de roșii
2 lingurițe de muștar (am folosit Dijon)
1 ou
Sare
Piper
Unt (pentru uns tava)
Ketchup (pentru uns deasupra)
- Pentru sos
20 g unt ( o linguriță)
2 caței de usturoi, zdrobiți
1 lingură de coniac (opțional)
2 linguri sos Worcestershire
1 lingură de smântână
1 lingură pastă de roșii
Cum să faceți
- Încălziți cuptorul la 180 de grade. Ungeți cu puțin unt o tavă de copt (am folosit una cu dimensiunile de 23×12 cm) și tapetați-o cu pesmet.
- Într-un castron, amestecați carnea tocată cu restul ingredientelor. Asezonați cu sare și piper după gust.
- Puneți compoziția în tavă și presați ușor cu o lingură. Presărați deasupra foarte puțin pesmet. Coaceți 45 de minute. Cu 5 minute înainte de a fi gata, scoateți tava și ungeți drobul cu puțin ketchup (sau pastă de tomate, smântână sau iaurt gras), apoi mai dați la cuptor. Lăsați să se răcească în forma de copt.
- Între timp, pregătiți sosul. Topiți untul într-o crăticioară, adăugați usturoiul pisat, apoi coniacul. Lăsați să dea un clocot, să iasă alcoolul, și puneți restul ingredientelor. Amestecați și dați deoparte.
- După ce feliați drobul, puneți deasupra sosul foarte gustos. Poftă bună!
SFATUL NOSTRU. Cel mai potrivit înlocuitor pentru sosul Worcestershire, dacă nu-l aveți, este oțetul balsamic sau crema de oțet balsamic. Proporția este de 1:1. Alți înlocuitori pot fi sosul de soia, la care adăugați o linguriță de zahăr, și sosul barbeque.
Rețetă video
Ce zice doctorul în nutriție Laura ene
- Puteți să alegeți pentru acest preparat orice fel de carnea macră, fără grăsime vizibilă – de porc, pui sau vită, pentru o digestie ușoara și un conținut redus de grăsimi saturate și colesterol. Iar sosul puteți să-l faceți din iaurt grecesc 10% sau smântână 12%, cu roșii și usturoi, pentru a economisi cât mai multe calorii – pentru sănătate și siluetă.