fbpx

Escalop de porc cu sos de vin alb

escalop de porc cu sos de vin alb

Escalop este un preparat internațional care, la origini, se pregătea din carne de vițel. Azi este însă foarte des pregătit din orice fel de carne, inclusiv de pește! 
Am pregătit cea mai simplă rețetă de escalop de porc cu sos de vin alb. Vedeți toți pașii în rețeta video de mai jos. Există mai multe variante ale acestei rețete – cu ciuperci, cu sos de smântână. Vi le vom prezenta și pe acestea într-un viitor apropiat.

escalop de porc cu sos de vin alb

Escalop de porc cu sos de vin alb

5.0 from 3 votes
Course: prânz, cinăDifficulty: ușor
Porții

3

porții
Timp preparare

10

minutes
Timp gătire

50

minutes
Timp total

1

hour 

Ingrediente

  • 6 felii de cotlet de porc fără os

  • 3 cepe

  • 150 ml vin alb

  • Făină

  • Ulei de floarea-soarelui

  • Sare

  • Piper

Cum să faceți

  • Puneți feliile de cotlet între două folii alimentare și le bateți ca pentru șnițel, dar fără a ”zdrențui” carnea. Treceți-le printr-un amestec de făină, sare și piper proaspăt măcinat. Scuturați feliile de carne pentru a îndepăra excesul de făină și rumeniți-le în uleiul bine încins. După ce au devenit rumene, le scoateți pe o farfurie pe care ați așezat un prosop de hârtie, să absoarbă din ulei.
  • Dacă în tigaie nu a mai rămas grăsime, mai turnați 1-2 linguri de ulei. Puneți ceapa tăiată julien și o căliți câteva minute. Adăugați vinul și lăsați să dea 2-3 clocote, să se evapore alcoolul. Completați cu feliile de carne, un pahar cu apă fiartă, sare și piper după gust și acoperiți. Lăsați să se gătească pe foc potrivit, completând sosul cu apă dacă scade prea mult.
  • Când carnea a devenit fragedă, adică se rupe ușor când o străpungeți cu furculița, stingeți focul.
  • Nu zicem că nu e gustos și dacă mâncați escalopul simplu, doar cu pâine de casă, dar e grozav lângă o garnitură de piure, orez sau paste proaspete.

Rețetă video

Tags: