fbpx

Fasole bătută cu ceapă caramelizată

fasole bătută cu ceapă caramelizată

De cele mai multe ori, nu avem atât de mult timp la dispoziție să așteptăm să se înmoaie fasolea și, mai ales, s-o fierbem în atâtea ape. Așa că apelăm la scurtături, cum le spunem noi. Și nu iese rău deloc. Vedeți cum am făcut noi rețeta de fasole bătută cu ceapă caramelizată și încercați-o. Și dați-ne de veste dacă v-a plăcut!

fasole bătută cu ceapă caramelizată

Fasole bătută cu ceapă caramelizată

5.0 from 2 votes
Course: gustareDifficulty: ușor
Porții

4

porții
Timp preparare

20

minutes
Timp total

20

minutes

Ingrediente

  • 1 cutie de fasole boabe

  • 3 cepe potrivite

  • 3 linguri de ulei de floarea-soarelui

  • 8 caței de usturoi

  • 1 lingură de unt

  • Sare

  • Piper

Cum să faceți

  • Tăiați ceapa julien și căliți-o, la foc mic, în două linguri de ulei fierbinte. Astfel, ceapa se va carameliza frumos și va căpăta gustul dulceag pe care-l căutăm.
  • Căliți cățeii de usturoi, feliați în jumătăți, în untul topit. Sau, dacă aveți mai mult timp la dispoziție, împachetați o căpățână de usturoi într-o bucată de folie de aluminiu și dați-o la cuptor pentru 15-20 de minute, la foc mai ridicat. Gătit, în unt sau copt, usturoiul va deveni dulceag la gust și va avea o aromă mai fină, delicată. Și nici nu va mai face rău celor care sunt mai sensibili la stomac.
  • Într-un blender, puneți boabele de fasole, usturoiul gătit, sare și piper și mixați 1-2 minute. Gustați și, dacă e cazul, adăugați puțin ulei.
  • Puneți crema de fasole în castron și așezați deasupra ceapa caramelizată. Atât de ușor a fost!

Rețetă video

Sfaturi

  • În ceapa caramelizată, mai puteți adăuga o linguriță de boia dulce/iute, după cum vă place.
Tags: