De cele mai multe ori, nu avem atât de mult timp la dispoziție să așteptăm să se înmoaie fasolea și, mai ales, s-o fierbem în atâtea ape. Așa că apelăm la scurtături, cum le spunem noi. Și nu iese rău deloc. Vedeți cum am făcut noi rețeta de fasole bătută cu ceapă caramelizată și încercați-o. Și dați-ne de veste dacă v-a plăcut!
Fasole bătută cu ceapă caramelizată
Porții
4
porțiiTimp preparare
20
minutesTimp total
20
minutesIngrediente
1 cutie de fasole boabe
3 cepe potrivite
3 linguri de ulei de floarea-soarelui
8 caței de usturoi
1 lingură de unt
Sare
Piper
Cum să faceți
- Tăiați ceapa julien și căliți-o, la foc mic, în două linguri de ulei fierbinte. Astfel, ceapa se va carameliza frumos și va căpăta gustul dulceag pe care-l căutăm.
- Căliți cățeii de usturoi, feliați în jumătăți, în untul topit. Sau, dacă aveți mai mult timp la dispoziție, împachetați o căpățână de usturoi într-o bucată de folie de aluminiu și dați-o la cuptor pentru 15-20 de minute, la foc mai ridicat. Gătit, în unt sau copt, usturoiul va deveni dulceag la gust și va avea o aromă mai fină, delicată. Și nici nu va mai face rău celor care sunt mai sensibili la stomac.
- Într-un blender, puneți boabele de fasole, usturoiul gătit, sare și piper și mixați 1-2 minute. Gustați și, dacă e cazul, adăugați puțin ulei.
- Puneți crema de fasole în castron și așezați deasupra ceapa caramelizată. Atât de ușor a fost!
Rețetă video
Sfaturi
- În ceapa caramelizată, mai puteți adăuga o linguriță de boia dulce/iute, după cum vă place.
s-ar putea să-ți placă și
Categorii
Newsletter
Etichete
ardei
avocado
bacon
brânză
brânză de vaci
carne tocata
carne tocată
cartofi
cașcaval
ceapă
ceapă roșie
ciocolată
ciuperci
cârnați
căpșuni
dovleac
dovlecei
faina
fasole
foi de plăcintă
foitaj
iaurt
lapte
lămâie
mere
morcovi
mozzarella
măsline
nucă
orez
ou
parmezan
pește
porc
pui
retete fara foc
roșii
smântână
sos de roșii
spanac
telemea
unt
usturoi
varză
vinete