fbpx

Floricele de porumb la tigaie

Chiar dacă am putea cumpăra floricele (popcorn) gata făcute, gustul lor nu se poate compara cu cel al floricelelor de porumb la tigaie (sau ceaun) pe care le putem pregăti acasă, în cel mult 5 minute. Reușita lor este garantată atât timp cât cumpărați boabe de porumb special pentru floricele și folosiți o tigaie cu fund mai gros și capac etanș.

Ingrediente

  • 1 lingură de ulei de floarea-soarelui

  • 2 linguri de boabe de porumb pentru floricele

  • Sare

Cum să faceți

  • Încingeți uleiul într-o tigaie – am folosit una cu diametrul de 24 cm.
  • Adăugați boabele de porumb și acoperiți tigaia cu un capac, dar nu în totalitate. Abia când boabele de porumb încep să se desfacă, să înflorească, acoperiți cu capacul toată tigaia.
  • Scuturați din când în când tigaia să fiți siguri că nu rămân boabe nedesfăcute.
  • Răsturnați floricelele de porumb într-un castron și adăugați un praf de sare, după gust. 
  • Truc
    Când nu mai auziți nicio pocnitură în tigaie, ridicați imediat capacul pentru a lăsa tot aburul să iasă afară. În acest fel, floricelele rămân crocante.
Tags:
Ne împrietenim?
Abonează-te la canalul nostru de YouTube

Dă-ne un

 

pe Facebook


Înscrie-te la newsletterul săptămânal