fbpx

Floricele de porumb la tigaie

Chiar dacă am putea cumpăra floricele (popcorn) gata făcute, gustul lor nu se poate compara cu cel al floricelelor de porumb la tigaie (sau ceaun) pe care le putem pregăti acasă, în cel mult 5 minute. Reușita lor este garantată atât timp cât cumpărați boabe de porumb special pentru floricele și folosiți o tigaie cu fund mai gros și capac etanș.

Ingrediente

  • 1 lingură de ulei de floarea-soarelui

  • 2 linguri de boabe de porumb pentru floricele

  • Sare

Cum să faceți

  • ÃŽncingeÈ›i uleiul într-o tigaie – am folosit una cu diametrul de 24 cm.
  • AdăugaÈ›i boabele de porumb È™i acoperiÈ›i tigaia cu un capac, dar nu în totalitate. Abia când boabele de porumb încep să se desfacă, să înflorească, acoperiÈ›i cu capacul toată tigaia.
  • ScuturaÈ›i din când în când tigaia să fiÈ›i siguri că nu rămân boabe nedesfăcute.
  • RăsturnaÈ›i floricelele de porumb într-un castron È™i adăugaÈ›i un praf de sare, după gust. 
  • Truc
    Când nu mai auziți nicio pocnitură în tigaie, ridicați imediat capacul pentru a lăsa tot aburul să iasă afară. În acest fel, floricelele rămân crocante.
Tags: