Chiar dacă am putea cumpăra floricele (popcorn) gata făcute, gustul lor nu se poate compara cu cel al floricelelor de porumb la tigaie (sau ceaun) pe care le putem pregăti acasă, în cel mult 5 minute. Reușita lor este garantată atât timp cât cumpărați boabe de porumb special pentru floricele și folosiți o tigaie cu fund mai gros și capac etanș.
Ingrediente
1 lingură de ulei de floarea-soarelui
2 linguri de boabe de porumb pentru floricele
Sare
Cum să faceți
- ÃŽncingeÈ›i uleiul într-o tigaie – am folosit una cu diametrul de 24 cm.
- Adăugați boabele de porumb și acoperiți tigaia cu un capac, dar nu în totalitate. Abia când boabele de porumb încep să se desfacă, să înflorească, acoperiți cu capacul toată tigaia.
- Scuturați din când în când tigaia să fiți siguri că nu rămân boabe nedesfăcute.
- RăsturnaÈ›i floricelele de porumb într-un castron È™i adăugaÈ›i un praf de sare, după gust.Â
- Truc
Când nu mai auziți nicio pocnitură în tigaie, ridicați imediat capacul pentru a lăsa tot aburul să iasă afară. În acest fel, floricelele rămân crocante.