fbpx

Foitaj cu brânză și roșii

foitaj cu brânză și roșii

Când avem multe brânzeturi rămase în frigider, ne gândim de cele mai multe ori să pregătim un sos pentru niște paste sau pentru niște legume la cuptor. Doar că ne-a ”pălit” inspirația într-o bună zi și am zis să punem sosul de brânză peste un aluat foitaj, să vedem ce iese! Și a ieșit atât de bun încât ne grăbim să vă dăm și vouă rețeta de foitaj cu brânză și roșii!

foitaj cu brânză și roșii

Foitaj cu brânză și roșii

5.0 from 1 vote
Course: ușor și repede, cinăDifficulty: ușor
Porții

4

porții
Timp preparare

5

minutes
Timp gătire

25

minutes
Timp total

30

minutes

Ingrediente

  • 1 aluat foitaj

  • 400 g mix de brânzeturi (telemea, Brie, Camembert, mozzarella, cașcaval)

  • 1 ou mare

  • 3 linguri de smântână de gătit

  • Câteva roșii

  • Frunze de busuioc

  • Piper

Cum să faceți

  • Întindeți aluatul rece direct pe foaia de copt. Cu un cuțit cu lamă subțire și foarte ascuțită, crestați aluatul de jur împrejur, cam la 1 cm de margine. Așezați foaia pe tavă, bateți oul și ungeți doar marginea. Dați apoi la cuptor, la foc potrivit, vreo 10-12 minute, doar cât aluatul să devină auriu.
  • Între timp, radeți sau tăiați, după caz, brânzeturile pe care le aveți în frigider. Adăugați smântâna și puneți pe foc, doar cât să se topească parțial, să formeze un sos, dar nu omogen (topirea lor va continua și în cuptor). Dați deoparte și mai amestecați să se răcorească. Și adăugați și oul bătut rămas și un strop de piper proaspăt râșnit. Nu vă zicem de sare, să nu fie brânzeturile prea sărate!
  • Scoateți tava. Aluatul a crescut mult și v-ar fi greu să turnați sosul deasupra. Fie crestați din nou acele margini și înțepați foitajul cu vârful cuțitului, fie apăsați cu dosul unei furculițe mijlocul acestuia, păstrând marginile înalte. Turnați sosul de brânză peste foitaj și puneți din loc în loc câteva roșii feliate și roșii cherry, dacă le aveți. Noi am mai păstrat niște telemea de capră și am presărat-o la sfârșit. Mai dați la cuptor 15-20 de minute și cam atât!
  • Așezați tava pe masă, pe un grătar, presărați niște busuioc proaspăt deasupra și dați startul! Atenție însă pofticioșilor, să nu se frigă!
Tags: