fbpx

Foitaj cu ceapă roșie și brânză de capră

foitaj cu ceapă roșie și brânză de capră

De când l-am gustat prima dată, acum mulți ani, de la prietenul nostru Marius Tudosiei (pe care îl găsiți aici), foitajul cu ceapă roșie și brânză de capră a devenit preferatul nostru. Doar dacă veți pregăti rețeta, care se face foarte ușor, veți înțelege de ce suntem fanii aceastei rețete.

foitaj cu ceapă roșie și brânză de capră

Foitaj cu ceapă roșie și brânză de capră

5.0 from 2 votes
Course: gustări / aperitiveDifficulty: ușor
Porții

4

porții
Timp preparare

10

minutes
Timp gătire

40

minutes
Timp total

50

minutes

Ingrediente

  • 400 g aluat foitaj

  • 500 g ceapă roșie

  • 2 linguri de zahăr brun

  • 2 linguri de cremă de oțet balsamic

  • 2 linguri de ulei de floarea-soarelui

  • 100 g brânză de capră

  • Sare

  • Piper

Cum să faceți

  • Taie cepele julien. Încinge uleiul și călește ceapa, la foc mic, până scade lichiul.
  • Adaugă zahărul și după 10 minute, toarnă oțetul balsamic. Pune sare și piper după gust.
  • Între timp, așază aluatul pe tava tapetată cu hârtie de copt și crestează-l cu cuțitul la distanță de 1 cm de margine.
  • Pune deasupra compoziția de ceapă și întinde-o ușor. Presară brânza sfărâmată și dă la cuptorul încins în prealabil. Coace 30-40 de minute la 180 de minute.

Rețetă video

Tags: