De când l-am gustat prima dată, acum mulți ani, de la prietenul nostru Marius Tudosiei (pe care îl găsiți aici), foitajul cu ceapă roșie și brânză de capră a devenit preferatul nostru. Doar dacă veți pregăti rețeta, care se face foarte ușor, veți înțelege de ce suntem fanii aceastei rețete.
Foitaj cu ceapă roșie și brânză de capră
Porții
4
porțiiTimp preparare
10
minutesTimp gătire
40
minutesTimp total
50
minutesIngrediente
400 g aluat foitaj
500 g ceapă roșie
2 linguri de zahăr brun
2 linguri de cremă de oțet balsamic
2 linguri de ulei de floarea-soarelui
100 g brânză de capră
Sare
Piper
Cum să faceți
- Taie cepele julien. Încinge uleiul și călește ceapa, la foc mic, până scade lichiul.
- Adaugă zahărul și după 10 minute, toarnă oțetul balsamic. Pune sare și piper după gust.
- Între timp, așază aluatul pe tava tapetată cu hârtie de copt și crestează-l cu cuțitul la distanță de 1 cm de margine.
- Pune deasupra compoziția de ceapă și întinde-o ușor. Presară brânza sfărâmată și dă la cuptorul încins în prealabil. Coace 30-40 de minute la 180 de minute.
Rețetă video
s-ar putea să-ți placă și
Categorii
Newsletter
Etichete
ardei
avocado
bacon
brânză
brânză de vaci
carne tocata
carne tocată
cartofi
cașcaval
ceapă
ceapă roșie
ciocolată
ciuperci
cârnați
căpșuni
dovleac
dovlecei
faina
fasole
foi de plăcintă
foitaj
iaurt
lapte
lămâie
mere
morcovi
mozzarella
măsline
nucă
orez
ou
parmezan
pește
porc
pui
retete fara foc
roșii
smântână
sos de roșii
spanac
telemea
unt
usturoi
varză
vinete