fbpx

Frigărui de pui (Souvlaki)

Frigărui de pui - souvlaki

Souvlaki este o mâncare grecească pe care o găsiți în orice tavernă de la malul mării. Noi am folosit carne de pui, dar puteți pregăti aceste frigărui și din carne de porc, miel ori vită. Și dacă le pregătiți, scrieți-ne dacă v-au plăcut.

Frigărui de pui - souvlaki

Frigărui de pui (Souvlaki)

5.0 from 2 votes
Course: prânz, cinăDifficulty: ușor
Porții

6

frigărui
Timp preparare

10

minutes
Timp gătire

10

minutes
Timp de marinare

30

minute
Timp total

20

minutes

Ingrediente

  • 600 g piept de pui dezosat și fără piele

  • 1 lamâie

  • 1 linguriță de pudră de usturoi (sau 3-4 căței zdrobiți)

  • 1 linguriță de cimbru

  • 4 linguri ulei de măsline

  • Sare

  • Piper

Cum să faceți

  • Dacă folosiți frigărui de lemn, înmuiați bețele în apă pentru măcar 10 de minute înainte de a le folosi.
  • Tăiați pieptul de pui în bucățele cât mai mici (2 cm) și egale, să se gătească în același timp.
  • Puneți carnea într-o pungă care se închide ermetic. Adăugați zeama de lămâie, pudra de usturoi, sare după gust, cimbru și ulei. Omogenizați cât mai bine, astfel încât toate bucățelele de carne să fie cuprinse de marinada creată. Lăsați deoparte jumătate de oră. Dacă pregătiți amestecul în avans, păstrați totul la rece.
  • Înfigeți, cu grijă, carnea pe bețele de frigărui și le gătiți pe grătarul bine încins aproximativ 10 minute.
  • Frigăruile de pui (souvlaki) sunt grozave cu ketchup deasupra (sau un sos mai iute, dacă-l preferați) și câteva frigărui cu legume și brânză halloumi alături.

Rețetă video

Tags: