Souvlaki este o mâncare grecească pe care o găsiți în orice tavernă de la malul mării. Noi am folosit carne de pui, dar puteți pregăti aceste frigărui și din carne de porc, miel ori vită. Și dacă le pregătiți, scrieți-ne dacă v-au plăcut.
Frigărui de pui (Souvlaki)
Porții
6
frigăruiTimp preparare
10
minutesTimp gătire
10
minutesTimp de marinare
30
minuteTimp total
20
minutesIngrediente
600 g piept de pui dezosat și fără piele
1 lamâie
1 linguriță de pudră de usturoi (sau 3-4 căței zdrobiți)
1 linguriță de cimbru
4 linguri ulei de măsline
Sare
Piper
Cum să faceți
- Dacă folosiți frigărui de lemn, înmuiați bețele în apă pentru măcar 10 de minute înainte de a le folosi.
- Tăiați pieptul de pui în bucățele cât mai mici (2 cm) și egale, să se gătească în același timp.
- Puneți carnea într-o pungă care se închide ermetic. Adăugați zeama de lămâie, pudra de usturoi, sare după gust, cimbru și ulei. Omogenizați cât mai bine, astfel încât toate bucățelele de carne să fie cuprinse de marinada creată. Lăsați deoparte jumătate de oră. Dacă pregătiți amestecul în avans, păstrați totul la rece.
- Înfigeți, cu grijă, carnea pe bețele de frigărui și le gătiți pe grătarul bine încins aproximativ 10 minute.
- Frigăruile de pui (souvlaki) sunt grozave cu ketchup deasupra (sau un sos mai iute, dacă-l preferați) și câteva frigărui cu legume și brânză halloumi alături.
Rețetă video
s-ar putea să-ți placă și
Categorii
Newsletter
Etichete
ardei
avocado
bacon
brânză
carne tocata
carne tocată
cartofi
cașcaval
ceapă
ceapă roșie
ciocolată
ciuperci
cârnați
căpșuni
dovleac
dovlecei
faina
fasole
foi de plăcintă
foitaj
iaurt
lapte
lămâie
mere
morcovi
mozzarella
măsline
nucă
orez
ou
parmezan
pește
porc
pui
retete fara foc
roșii
smântână
sos de roșii
spanac
telemea
unt
usturoi
varză
vinete
zucchini