fbpx

Frigărui cu legume și brânză halloumi

frigarui cu legume si branza halloumi

Cea mai simplă rețetă de frigărui cu legume și brânză halloumi. Despre care putem spune că este varianta vegetariană a clasicului souvlaki grecesc. Dacă nu ați încercat până acum halloumi, veți fi surprinși plăcut de textura și gustul său unic. Halloumi este o brânză tradițională originară din Cipru și este făcută dintr-o combinație de lapte de oaie și de capră. Această brânză poate rezista la grătar sau poate fi prăjită fără a se topi.

frigarui cu legume si branza halloumi

Frigărui cu legume și brânză halloumi

5 from 2 votes
Course: prânzDifficulty: ușor
Porții

16

frigărui
Timp preparare

15

minutes
Timp gătire

10

minutes
Timp total

25

minutes

Ingrediente

  • 200 g 200 brânză halloumi (noi am folosit una cu ierburi aromatice)

  • 1/2 1/2 vânătă

  • 1/2 1/2 ardei gras galben

  • 1/2 1/2 ardei gras roșu

  • 1/2 1/2 ardei gras portocaliu (sau verde)

  • 3 3 ciuperci

  • 1 1 zucchini

  • 10 10 roșii cherry

  • 1/2 1/2 ceapă roșie

  • Oregano

  • Ulei de măsline

  • 1 1 lamâie

Cum să faceți

  • Dacă folosiți frigărui de lemn, înmuiați-le în apă măcar cu 10 minute înainte de a le așeza pe grătarul încins.
  • Tăiați/feliați legumele și brânza halloumi în bucăți potrivite, le stropiți cu ulei de măsline (nu mai mult de 4-5 linguri) și radeți deasupra și coaja de o lămâie. Adăugați și puțin oregano.
  • Înfigeți legumele și brânza pe bețele de bambus, alternându-le.
  • Așezați frigăruile cu legume și brânză halloumi pe grătar, pentru 10-15 minute, întorcandu-le pe fiecare parte până se colorează frumos.
  • Nu uitați să le ungeți cu marinada rămasă pe măsură ce se gătesc.

Rețetă video

Tags: