Partea cea mai faină a rețetei de friptură de porc cu legume la cuptor este că nu muncești mai deloc la ea. Adică doar legumele trebuie tăiate, dar nu-i nimic complicat aici. Este important însă să luați în calcul timpul de gătire în cuptor, nu de alta dar nu vrem să întârziați cu masa, mai ales când pofticioșii dau târcoale.
Friptură de porc cu legume la cuptor
Porții
6
porțiiTimp preparare
15
minutesTimp gătire
2
hoursTimp total
2
hours15
minutesIngrediente
1 kg carne de porc (pulpă, spată, ceafă)
5 cartofi
3 morcovi
2 rădăcini de păstârnac
2 cepe roșii
2 capățâni de usturoi
3 fire de rozmarin proaspăt
100 ml vin alb
1 lamâie
Ulei de măsline
Sare
Piper
Boia
Cum să faceți
- Puneți bucata de carne într-o tavă potrivită ca mărime, ținând cont că veți adăuga și legumele tăiate. Masați carnea cu sare și piper, stropiți cu zeamă de lămâie, o parte din vin și ceva ulei de măsline. Acoperiți cu folie de aluminiu și dați la cuptor la 190 de grade.
- Între timp, pregătiți legumele, adică le curățați de coajă și le tăiați în jumătăți sau în sferturi. Puteți lăsa usturoiul în coajă, se va carameliza frumos, iar la final o să fiți surprinși de gustul lui.
- După o oră, scoateți tava și îndepărtați folia. Puneți legumele de jur împrejur, adăugați vinul rămas, sare, piper, boia (dulce, iute sau afumată) și puțin ulei peste legume, crenguțele de rozmarin (sau de cimbru, dacă aveți) puțină apă dacă mai e cazul.
- Dați din nou la cuptor, 45-60 de minute, având grijă să întoarceți carnea și legumele la jumătatea timpului. Dacă sosul scade prea mult, poate mai trebuie să completați cu puțină apă, până la urmă fiecare își cunoaște cel mai bine cuptorul.
- O să fie o masă pe cinste, așa că vă dorim poftă bună!
Sfaturi
- Dacă stați mai bine cu timpul, înainte de a pregăti rețeta de friptură de porc cu legume la cuptor, lăsați carnea la marinat. Alege combinația preferată de ingrediente, vezi aici, și carnea va deveni mult, mult mai fragedă și gustoasă.
Tags: porc
s-ar putea să-ți placă și
Categorii
Newsletter
Etichete
ardei
avocado
bacon
brânză
brânză de vaci
carne tocata
carne tocată
cartofi
cașcaval
ceapă
ceapă roșie
ciocolată
ciuperci
cârnați
căpșuni
dovleac
dovlecei
faina
fasole
foi de plăcintă
foitaj
iaurt
lapte
lămâie
mere
morcovi
mozzarella
măsline
nucă
orez
ou
parmezan
pește
porc
pui
retete fara foc
roșii
smântână
sos de roșii
spanac
telemea
unt
usturoi
varză
vinete