fbpx
gazpacho sau supă rece de legume

Gazpacho este o bucurie în zilele de vară. Cu rădăcini în însorita Andaluzie, supa rece de legume nu lipsește din bucătăriile spaniole sau portugheze. Și de acum, nici din meniurile noastre, mai ales când căldura verii nu te îmbie să petreci prea multe minute lângă aragaz.

gazpacho sau supă rece de legume

Gazpacho

5 from 2 votes
Course: prânz, cinăDifficulty: ușor
Porții

6

porții
Timp preparare

15

minutes
Timp total

15

minutes

Ingrediente

  • 5 5 roșii bine coapte

  • 1 1 ardei gras roșu

  • 1 1 ardei gras galben

  • 1/2 1/2 ceapă

  • 2 căței 2 de usturoi

  • 3 3 castraveți mici

  • 3 3 felii de baghetă

  • 1/2 linguriță 1/2 de chimion

  • Ulei de măsline

  • Cuburi de gheață

  • Sare

  • Piper

  • Pentru decor:
  • 1 1 roșie mică

  • 1 1 castravete mic

  • 1 1 ardei gras mic

Cum să faceți

  • Tăiați legumele în cuburi potrivite și puneți-le în mixerul vertical.
  • Adăugați feliile de pâine, sare și piper, chimion, 2-3 linguri de ulei de măsline și mixați 2-3 minute.
  • În timpul mixării, adăugați 3-4 cuburi de gheață. Acestea au rolul de a menține supa rece.
  • Turnați supa într-un castron mare sau boluri individuale, decorați cu cubulețe de roșie, ardei și castravete și vă dorim poftă bună!

Rețetă video

Sfaturi

  • Cu cât este mai rece, cu atât este mai bună această supă gazpacho. Iar dacă vă doriți o textură mai fină a supei, după ce ați mixat ingredientele, treceți-o printr-o sită.
Tags: