
Gazpacho este o bucurie în zilele de vară. Cu rădăcini în însorita Andaluzie, supa rece de legume nu lipsește din bucătăriile spaniole sau portugheze. Și de acum, nici din meniurile noastre, mai ales când căldura verii nu te îmbie să petreci prea multe minute lângă aragaz.

Gazpacho
Porții
6
porțiiTimp preparare
15
minutesTimp total
15
minutesIngrediente
5 roșii bine coapte
1 ardei gras roșu
1 ardei gras galben
1/2 ceapă
2 căței de usturoi
3 castraveți mici
3 felii de baghetă
1/2 linguriță de chimion
Ulei de măsline
Cuburi de gheață
Sare
Piper
- Pentru decor:
1 roșie mică
1 castravete mic
1 ardei gras mic
Cum să faceți
- Tăiați legumele în cuburi potrivite și puneți-le în mixerul vertical.
- Adăugați feliile de pâine, sare și piper, chimion, 2-3 linguri de ulei de măsline și mixați 2-3 minute.
- În timpul mixării, adăugați 3-4 cuburi de gheață. Acestea au rolul de a menține supa rece.
- Turnați supa într-un castron mare sau boluri individuale, decorați cu cubulețe de roșie, ardei și castravete și vă dorim poftă bună!
Rețetă video
Sfaturi
- Cu cât este mai rece, cu atât este mai bună această supă gazpacho. Iar dacă vă doriți o textură mai fină a supei, după ce ați mixat ingredientele, treceți-o printr-o sită.
s-ar putea să-ți placă și
Categorii
Newsletter
Etichete
ardei
avocado
bacon
brânză
brânză de vaci
carne tocata
carne tocată
cartofi
cașcaval
ceapă
ceapă roșie
ciocolată
ciuperci
cârnați
căpșuni
dovleac
dovlecei
faina
fasole
foi de plăcintă
foitaj
iaurt
lapte
lămâie
mere
morcovi
mozzarella
măsline
nucă
orez
ou
parmezan
pește
porc
pui
retete fara foc
roșii
smântână
sos de roșii
spanac
telemea
unt
usturoi
varză
vinete