fbpx
gazpacho sau supă rece de legume

Gazpacho este o bucurie în zilele de vară. Cu rădăcini în însorita Andaluzie, supa rece de legume nu lipsește din bucătăriile spaniole sau portugheze. Și de acum, nici din meniurile noastre, mai ales când căldura verii nu te îmbie să petreci prea multe minute lângă aragaz.

gazpacho sau supă rece de legume

Gazpacho

5.0 from 2 votes
Course: prânz, cinăDifficulty: ușor
Porții

6

porții
Timp preparare

15

minutes
Timp total

15

minutes

Ingrediente

  • 5 roÈ™ii bine coapte

  • 1 ardei gras roÈ™u

  • 1 ardei gras galben

  • 1/2 ceapă

  • 2 căței de usturoi

  • 3 castraveÈ›i mici

  • 3 felii de baghetă

  • 1/2 linguriță de chimion

  • Ulei de măsline

  • Cuburi de gheață

  • Sare

  • Piper

  • Pentru decor:
  • 1 roÈ™ie mică

  • 1 castravete mic

  • 1 ardei gras mic

Cum să faceți

  • TăiaÈ›i legumele în cuburi potrivite È™i puneÈ›i-le în mixerul vertical.
  • AdăugaÈ›i feliile de pâine, sare È™i piper, chimion, 2-3 linguri de ulei de măsline È™i mixaÈ›i 2-3 minute.
  • ÃŽn timpul mixării, adăugaÈ›i 3-4 cuburi de gheață. Acestea au rolul de a menÈ›ine supa rece.
  • TurnaÈ›i supa într-un castron mare sau boluri individuale, decoraÈ›i cu cubuleÈ›e de roÈ™ie, ardei È™i castravete È™i vă dorim poftă bună!

Rețetă video

Sfaturi

  • Cu cât este mai rece, cu atât este mai bună această supă gazpacho. Iar dacă vă doriÈ›i o textură mai fină a supei, după ce aÈ›i mixat ingredientele, treceÈ›i-o printr-o sită.
Tags: