fbpx

Gogoși cu iaurt

gogoși cu iaurt

Ne plac gogoșile, mai ales cele care se fac foarte-foarte repede. Vă lăsăm rețeta mai jos, chiar trebuie s-o încercați, în jumătate de oră veți avea un castron plin de gogoși cu iaurt (sau gogoși turnate cu lingura sau lingurița, cum e foarte posibil să le mai știți). Și să nu uităm, pregătiți și un borcan cu dulceața preferată sau cu cremă de ciocolată pentru final. Fac echipă tare bună cu aceste gogoși.

gogoși cu iaurt

Gogoși cu iaurt

5.0 from 1 vote
Course: desert, ușor și repedeDifficulty: ușor
Porții

4

porții
Timp preparare

15

minutes
Timp gătire

15

minutes
Timp total

30

minutes

Ingrediente

  • 230 g făină

  • 245 g iaurt

  • 1 ou

  • 2 lingurițe praf de copt

  • 2 lingurițe esență de vanilie

  • 1/2 lingurițe sare

  • Coajă de lămâie (opțional)

  • Zahăr pudră simplu sau cu aromă de vanilie

  • Ulei de floarea-soarelui

Cum să faceți

  • Cerneți făina, sarea și praful de copt într-un castron mare.
  • Adăugați iaurtul, bine scurs de zer, oul, vanilia și amestecați până obțineți un aluat cu textură fină.
  • Luați aluat cu lingurița sau cu lingura pentru înghețată și prăjiți-le în baie de ulei încins până devin aurii.
  • Scoateți gogoșelele pe un prosop de hârtie, să absoarbă din excesul de ulei, și pudrați-le cât sunt fierbinți cu zahăr, simplu sau cu aromă de vanilie, după cum vă place.