
Granola este un amestec de cereale, semințe, nuci și fructe. E delicios în lapte sau iaurt la mic-dejun, sau la gustare, când vreți să vă potoliți foamea, ori când pur și simplu sunteți în fața televizorului și parcă ați ronțăi ceva.
Puteți adapta rețeta și să adăugați exact acele ingrediente care vă plac și pe care le aveți poate deja în casă. Noi am făcut granola cu miere și migdale și vă lăsăm rețeta mai jos.

Granola cu miere
10
porții5
minutes35
minutes40
minutesIngrediente
250 g fulgi de ovăz
100 g migdale, crude
3 linguri de semințe de floarea-soarelui, crude
3 linguri de semințe de dovleac, crude
1 linguriță de scorțișoară măcinată (opțional)
Fructe uscate (merișoare, stafide, caise, smochine, curmale)
Sare
- Pentru sirop
2 linguri de zahăr brun
120 ml miere
50 ml apă
2 linguri de ulei de floarea-soarelui
Esență de vanilie
Cum să faceți
- Într-un castron încăpător, puneți fulgii de ovăz, migdalele, semințele, scorțișoara și un praf de sare. Amestecați.
- Puneți toate ingredientele pentru sirop într-un vas, pe foc potrivit. Țineți doar cât să se topească granulele de zahăr, nu fierbeți amestecul lichid.
- Încorporați siropul în amestecul de ingrediente uscate și răsturnați-l apoi pe o tavă tapetată cu hârtie de copt sau unsă cu puțin ulei, cum preferați. Folosiți o tavă mare, astfel încât să puteți întinde uniform amestecul de granola.
- Coaceți la 165 de grade, în cuptorul preîncălzit, pentru 35-45 de minute sau până când fulgii de ovăz se rumenesc și capătă culoarea arămie. De preferat este ca după 15 minute să întoarceți amestecul de fulgi și miere, pentru o culoare uniformă.
- După ce scoateți tava din cuptor, lăsați să se răcească.
- Adăugați fructele uscate preferate și depozitați amestecul de granola în borcane sau în pungi cu închidere ermetică. Îl puteți păstra la frigider pentru 2-3 luni.
notă
- Imediat ce ați scos tava din cuptor, amestecul de granola este moale la atingere. Dar pe măsură ce se răcește va deveni crocant și casant.