fbpx

Granola cu miere

granola cu miere

Granola este un amestec de cereale, seminÈ›e, nuci È™i fructe. E delicios în lapte sau iaurt la mic-dejun, sau la gustare, când vreÈ›i să vă potoliÈ›i foamea, ori când pur È™i simplu sunteÈ›i în faÈ›a televizorului È™i parcă aÈ›i ronțăi ceva. 
Puteți adapta rețeta și să adăugați exact acele ingrediente care vă plac și pe care le aveți poate deja în casă. Noi am făcut granola cu miere și migdale și vă lăsăm rețeta mai jos.

granola cu miere

Granola cu miere

5.0 from 2 votes
Course: gustare, mic-dejunDifficulty: ușor
Porții

10

porții
Timp preparare

5

minutes
Timp gătire

35

minutes
Timp total

40

minutes

Ingrediente

  • 250 g fulgi de ovăz

  • 100 g migdale, crude

  • 3 linguri de seminÈ›e de floarea-soarelui, crude

  • 3 linguri de seminÈ›e de dovleac, crude

  • 1 linguriță de scorÈ›iÈ™oară măcinată (opÈ›ional)

  • Fructe uscate (meriÈ™oare, stafide, caise, smochine, curmale)

  • Sare

  • Pentru sirop
  • 2 linguri de zahăr brun

  • 120 ml miere

  • 50 ml apă

  • 2 linguri de ulei de floarea-soarelui

  • Esență de vanilie

Cum să faceți

  • ÃŽntr-un castron încăpător, puneÈ›i fulgii de ovăz, migdalele, seminÈ›ele, scorÈ›iÈ™oara È™i un praf de sare. AmestecaÈ›i.
  • PuneÈ›i toate ingredientele pentru sirop într-un vas, pe foc potrivit. ÈšineÈ›i doar cât să se topească granulele de zahăr, nu fierbeÈ›i amestecul lichid.
  • ÃŽncorporaÈ›i siropul în amestecul de ingrediente uscate È™i răsturnaÈ›i-l apoi pe o tavă tapetată cu hârtie de copt sau unsă cu puÈ›in ulei, cum preferaÈ›i. FolosiÈ›i o tavă mare, astfel încât să puteÈ›i întinde uniform amestecul de granola.
  • CoaceÈ›i la 165 de grade, în cuptorul preîncălzit, pentru 35-45 de minute sau până când fulgii de ovăz se rumenesc È™i capătă culoarea arămie. De preferat este ca după 15 minute să întoarceÈ›i amestecul de fulgi È™i miere, pentru o culoare uniformă.
  • După ce scoateÈ›i tava din cuptor, lăsaÈ›i să se răcească.
  • AdăugaÈ›i fructele uscate preferate È™i depozitaÈ›i amestecul de granola în borcane sau în pungi cu închidere ermetică. ÃŽl puteÈ›i păstra la frigider pentru 2-3 luni.

notă

  • Imediat ce aÈ›i scos tava din cuptor, amestecul de granola este moale la atingere. Dar pe măsură ce se răceÈ™te va deveni crocant È™i casant.

Tags: