Gutuiile sunt un adevărat deliciu. Incredibil de tari și înecăcioase când sunt crude, prin gătirea lentă, la foc mic, gutuile se transformă cu totul. Devin moi, au o textură cremoasă și aromată datorită mirodeniilor folosite. Încercați rețeta noastră de gutui coapte și bucurați-vă de un desert surprinzător de gustos.
Gutui coapte
Porții
5
porțiiTimp preparare
10
minutesTimp gătire
1
hour30
minutesTimp total
1
hour40
minutesIngrediente
5 gutui medii
4 linguri de zahăr
100 g miere
1 lamâie
1 portocală
250 ml apă
100 ml oțet (sau zeamă de lămâie)
2 batoane de scorțișoară
6 cuișoare
2 frunze de dafin
2 steluțe de anason
Cum să faceți
- Preîncălziți cuptorul la 140 de grade (cuptor electric) sau la 160 de grade (cuptor pe gaz).
- Tăiați gutuile în jumătăți, apoi în sferturi. Așezați-le cu miezul în sus într-un vas de copt.
- Presărați zahărul și turnați mierea, apa și oțetul, adăugați coaja rasă și sucurile de lămâie și portocală.
- Adăugați în vasul de copt batoanele de scorțișoară, cuișoarele, frunzele de dafin și steluțele de anason. Acoperiți vasul de copt cu folie de aluminiu și coaceți timp de 1 oră.
- Apoi îndepărtați folia și mai țineți în cuptor încă 30 de minute sau până când gutuile vor căpăta culoarea chihlimbarului, vor fi moi la atingere, iar sosul s-a îngroșat.
- Mâncați gutuile fierbinți sau la temperatura camerei, iar dacă le păstrați pentru a doua zi, va trebui să le reîncălziți pentru ca sosul să se subțieze. Dacă aveți și o înghețată de vanilie pe lângă aceste gutui coapte, chiar va fi un festin!
Tags: gutui
s-ar putea să-ți placă și
Categorii
Newsletter
Etichete
ardei
avocado
bacon
brânză
brânză de vaci
carne tocata
carne tocată
cartofi
cașcaval
ceapă
ceapă roșie
ciocolată
ciuperci
cârnați
căpșuni
dovleac
dovlecei
faina
fasole
foi de plăcintă
foitaj
iaurt
lapte
lămâie
mere
morcovi
mozzarella
măsline
nucă
orez
ou
parmezan
pește
porc
pui
retete fara foc
roșii
smântână
sos de roșii
spanac
telemea
unt
usturoi
varză
vinete