fbpx

Gutui coapte

gutui coapte

Gutuiile sunt un adevărat deliciu. Incredibil de tari și înecăcioase când sunt crude, prin gătirea lentă, la foc mic, gutuile se transformă cu totul. Devin moi, au o textură cremoasă și aromată datorită mirodeniilor folosite. Încercați rețeta noastră de gutui coapte și bucurați-vă de un desert surprinzător de gustos.

gutui coapte

Gutui coapte

5.0 from 2 votes
Course: desertDifficulty: ușor
Porții

5

porții
Timp preparare

10

minutes
Timp gătire

1

hour 

30

minutes
Timp total

1

hour 

40

minutes

Ingrediente

  • 5 gutui medii

  • 4 linguri de zahăr

  • 100 g miere

  • 1 lamâie

  • 1 portocală

  • 250 ml apă

  • 100 ml oțet (sau zeamă de lămâie)

  • 2 batoane de scorțișoară

  • 6 cuișoare

  • 2 frunze de dafin

  • 2 steluțe de anason

Cum să faceți

  • Preîncălziți cuptorul la 140 de grade (cuptor electric) sau la 160 de grade (cuptor pe gaz).
  • Tăiați gutuile în jumătăți, apoi în sferturi. Așezați-le cu miezul în sus într-un vas de copt.
  • Presărați zahărul și turnați mierea, apa și oțetul, adăugați coaja rasă și sucurile de lămâie și portocală.
  • Adăugați în vasul de copt batoanele de scorțișoară, cuișoarele, frunzele de dafin și steluțele de anason. Acoperiți vasul de copt cu folie de aluminiu și coaceți timp de 1 oră.
  • Apoi îndepărtați folia și mai țineți în cuptor încă 30 de minute sau până când gutuile vor căpăta culoarea chihlimbarului, vor fi moi la atingere, iar sosul s-a îngroșat.
  • Mâncați gutuile fierbinți sau la temperatura camerei, iar dacă le păstrați pentru a doua zi, va trebui să le reîncălziți pentru ca sosul să se subțieze. Dacă aveți și o înghețată de vanilie pe lângă aceste gutui coapte, chiar va fi un festin!
Tags: