
Una dintre cele mai apreciate mâncăruri vândute pe stradă este hotdogul, adică un cârnat în chiflă, cu sos de muștar, dacă ar fi să-l amintim pe cel mai simplu. Dar, pentru o experiență culinară de neuitat, vă propunem o rețetă de hotdog cu cârnați la grătar cu câteva toppinguri (sosuri) care să-i pună în valoare.

Hotdog cu cârnați la grătar
Porții
8
bucățiTimp preparare
25
minutesTimp gătire
20
minutesTimp total
45
minutesIngrediente
4 carnați groși, semi-afumați
8 chifle pentru hotdog
Castraveti murați
Muștar
- Topping de ardei cu ceapă
1 ardei gras roșu
1 ceapă roșie
1 lingură de ulei de floarea-soarelui
- Topping de salsa de roșii
10 roșii cherry
1 ceapă roșie
Zeama de la o lămâie
4 fire de pătrunjel verde
1 lingură de ulei de măsline
Fulgi de chili (sau un ardei iute feliat)
Sare
- Topping de hrean cu maioneză
4 lingurițe de maioneză
2 lingurițe de hrean
1 iaurt mic tip grecesc (10% grăsime)
Sare
Cum să faceți
- Tăiați cârnații în jumătăți, astfel încât să fie de mărimea chiflelor. Ungeți grătarul cu puțin ulei și rumeniți cârnații 15-20 de minute, cât să se gătească, dar să rămână suculenți în interior.
- Între timp, pregătiți sosurile. Pentru salsa de roșii – tăiați mărunt roșiile, ceapa și pătrunjelul. Amestecați-le într-un bol, adăugați un strop de ulei, zeama de lămâie, sare și fulgi de chili după gust.
- Pentru sosul de ardei și ceapă – tăiați legumele în felii subțiri și căliți-le în puțin ulei; potriviți gustul de sare la final.
- Pentru sosul de hrean și maioneză – amestecați cele patru ingrediente și, în funcție de gust, mai adăugați sau nu hrean.
- Tăiați chiflele în jumătăți și puneți câteva lingurițe din sosul preferat și o bucată de cârnat. În plus față de cele trei sosuri, am mai folosit drept topping salata de legume la borcan pe care am făcut-o de curând și o combinație simplă de muștar și castraveți murați feliați. Nu ne-am decis care combinație de ingrediente ne-a plăcut mai mult, dar așteptăm mesajele voastre, să ne spuneți care a fost preferata voastră!
Rețetă video
Tags: cârnați
s-ar putea să-ți placă și
Categorii
Newsletter
Etichete
ardei
avocado
bacon
brânză
brânză de vaci
carne tocată
cartofi
castraveți
cașcaval
ceapă
ceapă roșie
ciocolată
ciuperci
cârnați
căpșuni
dovlecei
fasole
foi de plăcintă
foitaj
iaurt
lapte
linte
mere
morcovi
mozzarella
măsline
nucă
orez
ou
parmezan
pește
porc
pui
roșii
smântână
sos de roșii
spanac
telemea
unt
usturoi
varză
vinete
vită
zucchini
șuncă