Una dintre cele mai apreciate mâncăruri vândute pe stradă este hotdogul, adică un cârnat în chiflă, cu sos de muștar, dacă ar fi să-l amintim pe cel mai simplu. Dar, pentru o experiență culinară de neuitat, vă propunem o rețetă de hotdog cu cârnați la grătar cu câteva toppinguri (sosuri) care să-i pună în valoare.
Hotdog cu cârnați la grătar
8
bucăți25
minutes20
minutes45
minutesIngrediente
4 carnați groși, semi-afumați
8 chifle pentru hotdog
Castraveti murați
Muștar
- Topping de ardei cu ceapă
1 ardei gras roșu
1 ceapă roșie
1 lingură de ulei de floarea-soarelui
- Topping de salsa de roșii
10 roșii cherry
1 ceapă roșie
Zeama de la o lămâie
4 fire de pătrunjel verde
1 lingură de ulei de măsline
Fulgi de chili (sau un ardei iute feliat)
Sare
- Topping de hrean cu maioneză
4 lingurițe de maioneză
2 lingurițe de hrean
1 iaurt mic tip grecesc (10% grăsime)
Sare
Cum să faceți
- Tăiați cârnații în jumătăți, astfel încât să fie de mărimea chiflelor. Ungeți grătarul cu puțin ulei și rumeniți cârnații 15-20 de minute, cât să se gătească, dar să rămână suculenți în interior.
- Între timp, pregătiți sosurile. Pentru salsa de roșii – tăiați mărunt roșiile, ceapa și pătrunjelul. Amestecați-le într-un bol, adăugați un strop de ulei, zeama de lămâie, sare și fulgi de chili după gust.
- Pentru sosul de ardei și ceapă – tăiați legumele în felii subțiri și căliți-le în puțin ulei; potriviți gustul de sare la final.
- Pentru sosul de hrean și maioneză – amestecați cele patru ingrediente și, în funcție de gust, mai adăugați sau nu hrean.
- Tăiați chiflele în jumătăți și puneți câteva lingurițe din sosul preferat și o bucată de cârnat. În plus față de cele trei sosuri, am mai folosit drept topping salata de legume la borcan pe care am făcut-o de curând și o combinație simplă de muștar și castraveți murați feliați. Nu ne-am decis care combinație de ingrediente ne-a plăcut mai mult, dar așteptăm mesajele voastre, să ne spuneți care a fost preferata voastră!