fbpx

Humus cu sfeclă roșie

Cea mai simplă rețetă și cel mai gustos humus pe care l-am pregătit în ultima vreme. A fost dragoste de la prima înghițitură și suntem siguri că și voi o să îndrăgiți acest humus cu sfeclă roșie.

Humus cu sfeclă roșie

5 from 2 votes
Course: gustareDifficulty: ușor
Porții

4

porții
Timp preparare

15

minutes
Timp gătire

0

minutes
Timp total

15

minutes

Ingrediente

  • 1 1 cutie de năut

  • 1 1 sfeclă roșie fiartă

  • 2 2 caței de usturoi

  • 1 1 lamâie

  • 3 3 lingurițe de pastă de susan (tahini)

  • 1/2 1/2 linguriță de pudră de chimion

  • 2 2 linguri de ulei de măsline + extra pentru decor

  • 2-3 2-3 linguri de apă (am folosit apa din conserva de năut)

  • Sumac (sau boia)

  • Sare

Cum să faceți

  • Puneți în vasul blenderului năutul scurs (păstrați câteva boabe pentru decor), sfecla tăiată în bucăți potrivite, usturoiul și mixați de câteva ori.
  • Adăugați apa, uleiul, zeama de la o lămâie, pasta de susan, chimionul, sare după gust și mixați preț de 2-3 minute, să obțineți un humus cât mai cremos și fin.
  • Răsturnați compoziția într-un bol, turnați deasupra foarte puțin ulei de măsline, presărați boabele de năut și sumac sau boiaua preferată.

Rețetă video

Tags: