fbpx

Humus cu sfeclă roșie

Cea mai simplă rețetă și cel mai gustos humus pe care l-am pregătit în ultima vreme. A fost dragoste de la prima înghițitură și suntem siguri că și voi o să îndrăgiți acest humus cu sfeclă roșie.

Humus cu sfeclă roșie

5.0 from 2 votes
Course: gustareDifficulty: ușor
Porții

4

porții
Timp preparare

15

minutes
Timp gătire

0

minutes
Timp total

15

minutes

Ingrediente

  • 1 cutie de năut

  • 1 sfeclă roÈ™ie fiartă

  • 2 caÈ›ei de usturoi

  • 1 lamâie

  • 3 linguriÈ›e de pastă de susan (tahini)

  • 1/2 linguriță de pudră de chimion

  • 2 linguri de ulei de măsline + extra pentru decor

  • 2-3 linguri de apă (am folosit apa din conserva de năut)

  • Sumac (sau boia)

  • Sare

Cum să faceți

  • PuneÈ›i în vasul blenderului năutul scurs (păstraÈ›i câteva boabe pentru decor), sfecla tăiată în bucăți potrivite, usturoiul È™i mixaÈ›i de câteva ori.
  • AdăugaÈ›i apa, uleiul, zeama de la o lămâie, pasta de susan, chimionul, sare după gust È™i mixaÈ›i preÈ› de 2-3 minute, să obÈ›ineÈ›i un humus cât mai cremos È™i fin.
  • RăsturnaÈ›i compoziÈ›ia într-un bol, turnaÈ›i deasupra foarte puÈ›in ulei de măsline, presăraÈ›i boabele de năut È™i sumac sau boiaua preferată.

Rețetă video

Tags: