Cea mai simplă rețetă și cel mai gustos humus pe care l-am pregătit în ultima vreme. A fost dragoste de la prima înghițitură și suntem siguri că și voi o să îndrăgiți acest humus cu sfeclă roșie.
Humus cu sfeclă roșie
Porții
4
porțiiTimp preparare
15
minutesTimp gătire
0
minutesTimp total
15
minutesIngrediente
1 cutie de năut
1 sfeclă roșie fiartă
2 caței de usturoi
1 lamâie
3 lingurițe de pastă de susan (tahini)
1/2 linguriță de pudră de chimion
2 linguri de ulei de măsline + extra pentru decor
2-3 linguri de apă (am folosit apa din conserva de năut)
Sumac (sau boia)
Sare
Cum să faceți
- Puneți în vasul blenderului năutul scurs (păstrați câteva boabe pentru decor), sfecla tăiată în bucăți potrivite, usturoiul și mixați de câteva ori.
- Adăugați apa, uleiul, zeama de la o lămâie, pasta de susan, chimionul, sare după gust și mixați preț de 2-3 minute, să obțineți un humus cât mai cremos și fin.
- Răsturnați compoziția într-un bol, turnați deasupra foarte puțin ulei de măsline, presărați boabele de năut și sumac sau boiaua preferată.
Rețetă video
Tags: năut
s-ar putea să-ți placă și
Categorii
Newsletter
Etichete
ardei
avocado
bacon
brânză
brânză de vaci
carne tocata
carne tocată
cartofi
cașcaval
ceapă
ceapă roșie
ciocolată
ciuperci
cârnați
căpșuni
dovleac
dovlecei
faina
fasole
foi de plăcintă
foitaj
iaurt
lapte
lămâie
mere
morcovi
mozzarella
măsline
nucă
orez
ou
parmezan
pește
porc
pui
retete fara foc
roșii
smântână
sos de roșii
spanac
telemea
unt
usturoi
varză
vinete