fbpx

Înghețată de banane cu unt de arahide

  • Home
  • desert
  • Înghețată de banane cu unt de arahide
înghețată de banane cu unt de arahide

Untul de arahide este un aliment destul de controversat, în ciuda gustului său deosebit (dacă-ți plac arahidele) și consistenței lui cremoase. Controversele se leagă pe seama numărului mare de calorii și de grăsimi pe care le conține. Dar, important de știut este faptul că atât timp cât este consumat cu moderație, untul de arahide chiar este un ingredient sănătos. Așa că l-am combinat cu niște fructe care i se potrivesc tare bine și am obținut această incredibilă înghețată de banane cu unt de arahide.

înghețată de banane cu unt de arahide

Înghețată de banane cu unt de arahide

5 din 2 votes
Fel: desertDificultate ușor
Porții

4

porții
Timp preparare

10

minutes
Timp răcire

3

ore
Timp total

10

minutes

Ingrediente

  • 4 banane

  • 3 linguri de unt de arahide

  • 75 g ciocolată neagră, 80% cacao

  • 2 biscuiți digestivi

Cum să faceți

  • Curățați bananele de coji, tăiați-le în felii potrivite și puneți-le la congelator pentru 3-4 ore. Sfatul nostru e să le puneți într-o pungă cu zip (închidere ermetică), astfel încât feliile de banane să nu fie suprapuse. În acest fel, timpul de congelare poate scădea mult.
  • După congelare, scoateți bananele și lăsați-le la temperatura camerei 10 minute, apoi puneți-le într-un mixer cu bol sau chiar într-un blender. Mixați scurt, câteva secunde, doar cât să obțineți o compoziție cremoasă, dar înghețată. Cu cât mixați mai mult, cu atât crema de banane se va dezgheța mai repede și nu vă doriți să se întâmple asta.
  • Adăugați untul de arahide și mai mixați doar cât să omogenizați cele două ingrediente.
  • Puneți crema rece de banane și unt de arahide într-un castron, completați cu ciocolata și amestecați.
  • Și chiar e gata, o puteți împărți în castronele, presărați biscuiți zdrobiți și e numai bună de mâncat.

Rețetă video

Sfaturi

  • Cu aceste ingrediente, înghețata de banane cu unt de arahide este foarte puțin dulce. Dacă vă doriți însă să fie dulce, înlocuiți ciocolata neagră cu una cu lapte sau, dacă o preferați, cu una albă.
Tags: