fbpx

Înghețată de cătină

înghețată de cătină

Dacă tot v-am povestit aici care sunt atuurile bobițelor de cătină, am fost curioși s-o folosim într-un desert. Rețeta pe care ne-am ales-o are la bază cea mai simplă combinație de ingrediente pentru o înghețată fără ace: frișca și laptele condensat pentru prăjituri. Cea mai laborioasă muncă a fost cea de a obține piureul de fructe, dar nu vă va lua mai mult de 10 minute, fiți fără griji!
Notați-vă îngredientele pentru cea mai spectaculoasă înghețată de cătină și s-o încercați negreșit! Pentru noi a fost o surpriză foarte, foarte plăcută!

înghețată de cătină

Înghețată de cătină

5.0 from 2 votes
Course: desertDifficulty: ușor
Porții

700

ml
Timp preparare

30

minutes
timp de răcire

3

ore
Total time

30

minutes

Ingrediente

  • 500 g cătină

  • 4 linguri de zahăr

  • 1 linguriță de esență de vanilie

  • 1 cutie de lapte condensat

  • 400 ml smântână pentru frișcă

Cum să faceți

  • Spălați bobițele de cătină în multe ape reci, până rămâne apa curată. Le puneți apoi într-o crăticioară împreună cu zahărul și le puneți pe foc potrivit, amestecând din când în când, până se formează un sos. Nu le țineți pe foc mai mult de 6-7 minute din clipa în care amestecul începe să fiarbă.
  • Cât amestecul e încă fierbinte, îl treceți printr-o sită. Noi am folosit o lingură de lemn, am avut mai mult spor. În final, veți obține 250-300 ml de piure fin de cătină. Adăugați aroma de vanilie.
  • Bateți smântâna pentru frișcă cu mixerul, încorporați laptele condensat și adăugați, treptat, câte 1-2 linguri din piureul de cătină. Gustați pe măsură ce puneți piureul! Gustul cătinei este foarte astringent și piureul e bine să fie adăugat cu măsură, să găsiți exact proporția care vă e pe plac. Noi am pus aproximativ 150-160 ml de piure.
  • Turnați compoziția de înghețată de cătină într-o cutie cu capac și o dați la congelator pentru 3-4 ore.

Tags: