
Involtini este un termen folosit în bucătăria italiană, care nu înseamnă altceva decât rulouri din felii de carne sau legume cu diverse umpluturi. Sunt foarte ușor de făcut și nici nu vă va lua mult timp să le pregătiți.

Involtini de curcan (rulouri de curcan cu legume)
Porții
4
porțiiTimp preparare
20
minutesTimp gătire
40
minutesTimp total
1
hourIngrediente
400 g piept de curcan
4 felii de bacon
1 ardei capia
1 morcov
1/2 zucchini (dovlecel)
2 tije de apio mici
1 lamâie
Frunze de salată
Ulei de măsline
Sos de roșii (bulion, ketchup)
Sare
Piper
Fulgi de chili (opțional)
Cum să faceți
- Încingeți 1-2 linguri de ulei într-o tigaie și adăugați puțin sos de tomate sau bulion ori ketchup, ce aveți prin casă.
- Tăiați pieptul de curcan în felii potrivit de subțiri pe care le bateți ușor, fără a sfâșia carnea.
- Sărați și pipărați după gust.
- Tăiați legumele în bastonașe subțiri, de preferat de dimensiune cât mai apropiată.
- Pe fiecare felie de carne, așezați bastonașele de legume. Condimentați cu sare și stropiți cu foarte puțin ulei. Rulați cu atenție carnea și apoi înfășurați în felia de bacon. Prindeți ruloul cu o scobitoare, să nu se desfacă în timpul coacerii.
- Așezați-le pe o tavă tapetată cu hârtie de copt (veți conserva și sosul și veți curăța vasul mai ușor) și ungeți fiecare rulou cu sosul pregătit mai devreme. În funcție de gust, mai puteți presăra deasupra și fulgi de chili.
- Dați la cuptor, la 180 de grade, pentru 40 de minute.
- Pentru salată, rupeți frunzele proaspete într-un castron. Puneți sare, ulei și zeamă de lămâie, după gust.
- Iar dacă vreți să-i impresionați pe cei dragi, împărțiți salata în porții individuale și așezați deasupra câte un rolou tăiat în jumătăți.
Rețetă video
Tags: curcan
s-ar putea să-ți placă și
Categorii
Newsletter
Etichete
ardei
avocado
bacon
brânză
brânză de vaci
carne tocata
carne tocată
cartofi
cașcaval
ceapă
ceapă roșie
ciocolată
ciuperci
cârnați
căpșuni
dovleac
dovlecei
faina
fasole
foi de plăcintă
foitaj
iaurt
lapte
lămâie
mere
morcovi
mozzarella
măsline
nucă
orez
ou
parmezan
pește
porc
pui
retete fara foc
roșii
smântână
sos de roșii
spanac
telemea
unt
usturoi
varză
vinete