
Aveți 10 minute la dispoziție pentru o băutură răcoritoare delicioasă? Sperăm ca da, pentru că ar fi păcat să ratați cea mai grozavă limonadă cu căpșuni! Noi i-am adăugat și o frunză de busuioc, dar voi o puteți înlocui cu mentă sau oregano, plante aromatice care se potrivesc foarte bine cu căpșunile.

Limonadă cu căpșuni
Porții
4
porțiiTimp preparare
10
minutesTimp total
10
minutesIngrediente
250 g capșuni
6 lamâi
150 g miere
1 l apă plată, rece
frunze de busuioc
Cum să faceți
- Spălați și curățați căpșunile de codițe. Puneți-le într-un mixer cu bol (puteți folosi și blenderul sau chiar mixerul vertical) și mixați câteva secunde.
- Adăugați mierea și busuiocul și mai amestecați câteva secunde.
- Turnați sosul dulce și aromat de căpșuni într-o carafă, adăugați zeama de lămâie și apa plată rece. Amestecați și împărțiți limonada cu căpșuni în pahare.
- Puteți înlocui mierea cu un sirop de zahăr. Pentru a-l pregăti, puneți pe foc o crăticioară cu 300 g de zahăr tos și 500 ml de apă. Lăsați să dea câteva clocote, până ajunge la consistența unui sirop. După ce s-a răcit, turnați-l în carafă împreună cu sosul de căpșuni și apa.
Rețetă video
Sfaturi
- Este grozavă și dacă înlocuiți un sfert din cantitatea de apă plată cu unul de apă carbogazoasă. Atenție însă când o turnați, va face un guler impresionant de spumă!
s-ar putea să-ți placă și
Categorii
Newsletter
Etichete
ardei
avocado
bacon
brânză
brânză de vaci
carne tocata
carne tocată
cartofi
cașcaval
ceapă
ceapă roșie
ciocolată
ciuperci
cârnați
căpșuni
dovleac
dovlecei
faina
fasole
foi de plăcintă
foitaj
iaurt
lapte
lămâie
mere
morcovi
mozzarella
măsline
nucă
orez
ou
parmezan
pește
porc
pui
retete fara foc
roșii
smântână
sos de roșii
spanac
telemea
unt
usturoi
varză
vinete