fbpx

Limonadă pentru zile însorite

Limonade

O băutură făcută cu lămâi, curmale și miere își are originea tare departe în istorie, în Egiptul secolelor al XIII-lea și al XIV-lea. Se numea qatarmizat. În 1676, Compagnie de Limonaderies vindea limonadă în Paris. Vânzătorii purtau pe spate rezervoare pline cu limonada pe care o distribuiau parizienilor ca băutură răcoritoare.

Prima limonadă cu sifon datează din 1833, când era vândută britanicilor de pe tarabele cu băuturi răcoritoare. Se întâmpla la jumătate de secol distanță după ce Joseph Priestley a inventat apa carbogazoasă.

Peste tot în lume, din Marea Britanie, până în Statele Unite și Australia, limonada tradițională este făcută cu apă plată și suc proaspăt de lămâie, ceea ce îi conferă culoarea ușor tulbure. 

Este atât de populară în lumea întreagă, încât standul cu limonadă unde copiii de peste ocean își câștigă banii de buzunar pentru vacanță ori pentru a susține o cauză nobilă, în timpurile din urmă, a devenit aproape un clișeu.

Secretele limonadei perfecte

  • Alege fructe de bună calitate și la maturitate
  • Este recomandat să verificăm eticheta și să fim siguri că se poate folosi coaja citricelor
  • Cumpărați ceva mai multe lămâi decât v-ați propus, unele ar putea să fie mai puțin zemoase
  • Lămâile ar trebui păstrate la temperatura camerei, dar dacă au fost în frigider, lăsați-le câteva minute în apă caldă, înainte de a le stoarce, astfel veți putea avea mai mult suc
  • Înainte de a stoarce lămâile, le presați de masă cu mâna, ca și cum le-ați rula
  • Folosiți întotdeauna o strecurătoare pentru a nu lăsa sâmburii să ajungă în limonadă
  • Luați în considerare faptul că atât mierea, cât și zahărul nerafinat vor schimba culoarea limonadei
  • Zahărul poate fi topit în apă, pe foc, într-o combinație de 1/2 și transformat în sirop care va fi răcit înainte de a fi folosit în limonadă
  • Pentru a obține diferite texturi, se pot adăuga în limonadă diferite alte fructe trecute prin blender, practic un piure de fructe
  • Pentru a nu dilua prea tare limonada cu gheață, congelați fructele înainte de a le face piure
  • Folosiți frunze de mentă sau alte plante aromatice pentru a garnisi limonada, inclusiv felii sau bucăți de lămâie ori limetă sau chiar câte un alt fruct întreg, de preferință în contrast de culoare cu băutura

Noi am încercat toate rețetele de mai jos și sunt absolut perfecte!

Dar puteți încerca și aceste combinații de limonadă cu

  • piersică și rozmarin
  • cireșe
  • afine și lavandă 
  • lapte de cocos 
  • zmeură 
  • merișoare
  • pepene roșu
  • pepene galben

Foto: unsplash.com

Ne împrietenim?
Abonează-te la canalul nostru de YouTube

Dă-ne un

 

pe Facebook


Înscrie-te la newsletterul săptămânal